Świeżynek
![]() |
|
Cześć! Znalazłam w piwnicy jakąś starą maszynę do szycia i nie mogę dojść z nią do ładu.
Pierwsza igłę złamałam, włożyłam inną (zgodnie z instrukcją). Problem jest taki, że żeby igła chwyciła nitkę z dołu muszę minimalnie igłę obniżyć 😀 Szyć tak się już nie da, bo wszystko się plącze i zacina. Jak wkładam igłę z powrotem do końca, to maszyna nie szyje tylko dziurawi materiał. Jak chcę wypróbować inny ścieg np zygzakowaty to wygląda to tak jak na zdjęciach. Pytanie moje, czy da się to ustawić czy coś jest zepsute? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Hej Oleńko, witaj. Widzę że "na tapetę" wzięłaś dzianinę, jeżeli nie używasz igły do dzianiny to może dlatego nici się plączą. Poza tym - czy igła jest do tej maszyny? Była w komplecie z maszyną? W instrukcji powinno być napisane jakiej igły używać. Napisałaś że maszyna jest stara, no to może trzeba ją troszkę reanimować, wyczyścić, naoliwić. Mimo wszystko - nie zniechęcaj się, życzę powodzenia
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie, kupiłam pierwszą lepszą igłę jaką dostałam w sklepie 😅
Próby były na różnych materiałach 😀 jutro spróbuję kupić inną igłę i zobaczę. 😅 Dzięki za odpowiedź 😊😊 |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może o tym wiesz - ale przypomnieć nie zaszkodzi
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.