Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry,
Mam jakis problem z bębenkiem. Podskakuje i o coś obija tylko nie potrafię tego zlokalizować. Jak wyjęlam wszystko i lekko dociskam palcem chodzi wszystko cicho i jak trzeba. Szyć mozna ale stuka strasznie a jak przyspieszę to plącze sie nic na dole. Czy moze mi ktoś coś doradzić? Pozdrawiam, Bozena |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzień dobry,
Czy maszyna była czyszczona? Jeśli nie, proszę wyczyścić bębenek i miejsce jego osadzenia. Bębenek wyjąć, wyczyścić w środku, na zewnątrz, wszystkie rowki, zakamarki. Bo może z powodu nagromadzonego brudu, zbitych pyłków podskakuje i hałasuje. Może kroplę (nie więcej) oleju maszynowego wpuścić też trzeba. W instrukcji powinna być na ten temat informacja, gdzie, co, jak czyścić i oliwić. I proszę napisać, co słychać dalej. --- Ostatnio edytowane 2020-06-28 22:31:03 przez Fides --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może problem jest taki, jak na tym filmie. "Problem z odbiciem" - proszę zobaczyć, porównać, być może to to. Z odginaniem blaszki trzeba uważać, jeśli trzeba ją będzie odgiąć, tak, jak autor tego filmu to robi, bo wiadomo nie od dziś, że można przegiąć i się ukruszy. Ostrożność nie zawadzi : )
https://youtu.be/DlOdFLkpgE4?t=726 |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry,
Wyczyściłam i dałam kropelkę oliwy i nic. Dalej stukała. Pomógł ten filmik!!! To dokładnie to. Zrobiłam, tak jak mówił ten pan i przestało. Bardzo serdecznie dziękuję. Przepraszam, ze dopiero się odzywam, ale dopiero dzisiaj miałam czas się tym na spokojnie zająć. Bozena |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bożenko, ogromnie się cieszę, że możesz szyć. I nie szkodzi, że nie od razu napisałaś, jest okay : D a jest w porządku, bo tak zwyczajnie po ludzku dobrze wiedzieć, że pomoc okazała się tym razem trafiona. Obie jesteśmy ukontentowane.
Trzymaj się zdrowo! |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.