Świeżynek
![]() |
|
Mam coverlocka Juki MO-735, zwanego także overlockiem 2,3,4,5 nitkowym. Od początku szył na '4' we wszystkich naprężaczach. Ostatnio muszę dużo modyfikować, zależnie od materiału do '5,5'. Przeczyna jest prosta - trochę zdarzyło mi się nawlekać maszynę przy opuszczonej stopce. Talerzyki są wtedy razem i chyba trochę się wyrobiły. Gwarancja nie obejmuje regulacji talerzyków, więc nie kwapię się wysyłać to do serwisu. Przeczyściłem talerzyki kartką papieru i jest trochę lepiej, ale nie jak na początku.
Czy ktoś zna sposób regulacji/czyszczenia/naprawy bez serwisu? ________________________________________________________
Szycie to jest życie |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Można dowiązać nici jedne do drugich tworząc grube supły. Przy obniżonej stopce preciągnąć nici .Podczas przyciągania przytrzymywać nici przed naprezaczami. Może sprężonym powietrzem p dmuchać.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie mam sprężonego powietrza, za to mam zdrowe płuca 😆
Po dzisiejszej sesji dmuchania i czyszczenia w końcu dogadałem się z machiną ☺ - szyje wszystko poprawnie ustawiona na 4 Dziękuję serdecznie za poradę👍 --- Ostatnio edytowane 2020-09-03 11:11:40 przez Czarnapaskuda --- ________________________________________________________
Szycie to jest życie |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.