Świeżynek
![]() |
|
Ma ktoś pomysł jak zwężyć? Nogawki są zbyt szerokie, a cała długość i pas w porządku. Dodam zdjęcia później
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Spodenki
|
|
Administrator
![]() |
|
Hmm szwem wewnętrznym? ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za podpowiedź, chociaż nie wiem, czy dam radę to zrobić(?).
|
|
Administrator
![]() |
|
Normalnie zetnij tyle ile możesz od wewnątrz albo ewentualnie daj to do punktu poprawek krawieckich.
![]() |
|
Chyba to nie takie łatwe jak myślałem. Dla mnie zbyt skomplikowane w dodatku bez maszyny do szycia.
|
|
Administrator
![]() |
|
OJ bez maszyny to lepiej tego nie ruszać. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
I to jest ten moment w którym należy przeszukać chatę/piwnicę/pawlacz etc. w poszukiwaniu maszyny.
Na upartego ręcznie też by się dało ale efekt może być ciut "surowy". ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie mam maszyny wcale. Nogawka ma 35cm szerokości, a dla mnie idealne by było 30cm. Chyba się za to nie biorę:/
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kamilu, jeśli nie zrezygnujesz, dasz radę. wszystko zależy od chęci - czy jesteś gotów "odpuścić" z żółtego paska,i czy poradzisz sobie z gumką... bo tak to rzeczywiście, profesjonalista wszystko wszyje na nowo wszystko - ja ci bym rozłożyła w punkcie poprawek za odpowiednie grosiwo - nogawki "na części", zszyła na nowo bo bym się zasugerowała tym co kupiłeś zdaje się... dobrze, bo na siebie,z żółtym no i nie musisz nic ciąć. Próbuj mianowicie do tej gumy - opasek (człowiek ma chudsze nogi co sugerujesz - ale gumka na pasku się ... zejdzie,szczególnie jeśli nie jest cośnie tak, i ze góra 3- 4 cm po każdej stronie, bo i tak namierzysz się pewno w staniu ale w siadzie będą zbyt wąskie. od góry początkowo, po wewnętrznej stronie - stożkowo do dołu lekko się roszerzająco - ściegiem "za igłą ", do nogawki. tam możesz zrobić zód - najlepiej rozpruć szew na nogawce i ściąć trochę - albo,jak niemasz pod ręką ni maszyny ni owerlocka ;D to po prostu od tego miejca załóż więcj i więcej. Wyjdzie może trochę pumpowato, ale wszystko zależy od umiejętności krawca.
W końcu to twoje spodenki,a ty próbujesz z szyciem,może i jakąś maszynę kupisz, są takie tanie jak na początek. Jak nie to wypuścisz i oddasz do punktu. A dawne bractwa to inaczej niż kiedyś nie szyją odzieży - jak i za czasów babć bywało. Moja to była pani naukowiec chemik z pierwszym "Singerem " na pedały ;D ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.