Wersja do druku

Świeżynek
W starej kurtce mam zapięcia, jak na zamieszczonych zdjęciach. Te pętelki (pewnie ze sztucznej skóry) już się bardzo zniszczyły i chciałbym je wymienić. Nie mogę jednak znaleźć nigdzie właśnie takich skórzanych pętelek (sznurków, rzemyków, czy jakkolwiek się to nazywa). Mają szerokość ok. 5mm (po złożeniu) i są podwójnie złożone jak lamówka, tzn. oba brzegi do środka i jeszcze raz na pół. Przeszyte jeden raz. Ktoś ma może pomysł gdzie takie coś można kupić (na metry)? Może ma to jakąś swoją nazwę i wtedy łatwo znaleźć. Uszyć samemu próbowałem, ale ciężko się składa, jeszcze gorzej szyje (ze stopką kroczącą może byłoby łatwiej) i wyszło mizernie.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Administrator
Hmm lamówka ze skaju jest do kupienia. Ogólnie ciężko ale są producenci więc można by kupić taką lamówkę (ona jest fabrycznie sklejana do środka - nie jak typowa lamówka atłasowa czy bawełniana) ale trzeba kupić minimum 20 m.
Potem znaleźć kogoś kto to przeszyje bo uważam, że zwykłą maszyna polegnie. Czyli trzeba by szukać kuśnierza. Albo właśni kuśnierz dałby radę dorobić takie zapięcie.

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
Dziękuję za odpowiedź. Poszukam faktycznie u jakiegoś kuśnierza.
Stara Gwardia
Ja bym się odważyła z moimi maszynami, nawet Izunią888 bo szyje coś takiego albo stopką odgórną, ale jak ma automatik to może igła nie tyle nie wejść precyzyjnie - od tego jest zwolnione tempo- ale nie wyjść...

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.