Świeżynek
![]() |
|
Witam forumowiczów i użytkowników hobbystów maszyn do szycia. Sam szyje sporadycznie hobbystycznie a zmuszony się tego nauczyć po tym jak nikt nie chciał mi obszyć deski rozdzielczej. Teraz sam sobie tapicerkę szyje.
Maszynę jaką posiadam to Łucznik Radom 432. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj placiktrab, łuczniki starej daty są niezawodne (mam 466). Powodzenia w szyciu, pochwal się swoimi uszytkami.
|
|
Administrator
![]() |
|
Cześć i czołem! Miło cię gościć na forum ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
No to się pochwale mikro osiągami
Na początku spróbowałem sił na starej Singierce ![]() ![]() ![]() A tutaj już finalny produkt na Łuczniku ![]() Jednak nie do końca zadowolony, jak dla mnie za mały skok ściegu. Teraz remontuje garbusa i muszę obszyć tylne siedzenia oraz boczki. Do tego czasu myślę ze rozwiąże jak wydłużyć ten skok. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Noo, bomba! Gratuluję, świetnie to wygląda. A w te okrągłe otwory włożyłeś jakieś koła-obręcze, jak to będzie wykończone? A Podolsk wygląda super
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Te obręcze to była kedra, miała wypełnić/ukryć niedoskonałości przy zegarach. Ostatecznie usunąłem bo zegary nie chciały wejść w otwory. Przy wycinaniu otworów nie uwzględniłem grubości tej kedry. Przy montażu wyglądało to tak
![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
O wow jestem pełna podziwu! Kawał dobrej roboty i to na takiej staruśkiej maszynie!! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj marioz129 - po co ten spam?
|
|
Administrator
![]() |
|
Gdyż pragnie być usuniętym z forum ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wow,a ile to pracy i jak dokładnej!!!Podziwiam!!! ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.