Świeżynek
|
|
Witam, potrzebuje pomocy z znalezieniu nazwy materiału/ ściągacza który znajduje się na zdjęciu.
Nie jest to zwykły ściągacz, jest on sztywniejszy i mniej rozciągliwy i jednoczesnie grubszy dzięki czemu bluza się nie ściąga jak w standardowych bluzach. --- Ostatnio edytowane 2021-02-09 16:23:55 przez Patrycja95 --- --- Ostatnio edytowane 2021-02-09 16:24:30 przez Patrycja95 --- |
|
Stara Gwardia
|
|
Taak ,ale wydaje mi się że to (też) bawełniana dzianinka, tylko inaczej tkana, zwłaszcza, że identyczny jest krój i szycie jak i góry... --- Ostatnio edytowane 2021-02-20 09:58:31 przez Koma --- ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Świeżynek
|
|
Ty no jest różnica miedzy dziana a tkana https://domowa.tv/materialy-tkanina-a-dzianina-roznice/
--- Ostatnio edytowane 2021-03-25 14:05:14 przez Kamil Brzezin --- |
|
Stara Gwardia
|
|
;D Niestety w szyciu i reakcji maszyn również. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
|
|
Kochani, bez Was ani rusz... Ostatnio poszukiwałam w internecie jakiegoś jesiennego odzienia i natknęłam się na "płaszcz z materiału w optyce wełny". W opisie podany skład - 88% poliester, 10% wiskoza, 2% elastan. Można prać w pralce, nie gniecie się, szybko schnie. No to pytam Was - co to za materiał, co znaczy "w optyce wełny".
|
|
Stara Gwardia
|
|
Myślę, że "w optyce wełny" znaczy tyle co "wygląda jak wełna"... Może jak wełniany flausz? Koło wełny nie leżało, zachowuje się na pewno inaczej, ale wygląda jak wełna. To takie dzisiejsze: nieważne, jakie jest, ważne jak wygląda... --- Ostatnio edytowane 2021-11-04 09:50:32 przez violina64 --- |
|
Świeżynek
|
|
Dzień dobry. Bardzo proszę o pomoc bo z tym problemem borykam się od kilku lat i teraz mi przyszło do głowy zapytać specjalistów, którzy są moją ostatnia deską ratunku... Otóż moja mama z 7lat temu kupiła w Katowicach materiał na m do łóżka dla mojego synka. Chłonie on wilgoć i nie przepuszcza jej. Jest grubszy i sztywniejszy niż zwykły material. Jest po prostu genialny! Jestem ponownie w ciąży i potrzebuje go dla mojego drugiego malucha. Mama pytała o ten materiał w ww. sklepie, ale niestety już nie wiedzieli o co chodzi bardzo proszę o pomoc... Przesyłam zdjęcia materiału
|
|
Stara Gwardia
|
|
Moim zdaniem sztuczne tylko wchłanianie aprawnościowe. Ale kolegów zdanie forever, nie mój cyrk, nie moje małpy, zrestą mam ci idento w oczku tylko flanelę --- Ostatnio edytowane 2022-02-24 17:43:40 przez Koma --- ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
|
|
|
|
No właśnie. Czekam ja rozstrzygnięcie.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.