Świeżynek
![]() |
|
WItam, posiadam od ok roku overlock Łucznik 720 D. Ostatnio mam problem ponieważ z igły (lewej) ciągle "wypada" nić, zaczęłam więc szyć bez tego ściegiem trzynitkowym, jednak to mi trochę przeszkadza... oczywiście igła wymieniana była już kilka razy - testowałam różne, nawet różne nici, ale ciągle jest to samo, zrywa w jakis sposób tę nić. Czy ktoś wie od czego tak się może dziać?
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Powodów może być wiele. Ten temat był wałkowany wielokrotnie dla modelu 820d5. Proponuję poczytać tamte wpisy.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sailor,to ten sam model co 820D tylko starszy, jak ci zrywa na niższym , a w innym przypadku szyje to masz może wykrzywione1 szydełko, bo widzisz, że Łucznik z drugiej ręki, no i igła dalsza i bliższa. Spróuj dać jakieś namiary ,które szydełko i co robi - popróbuj kryzysowo - jak igły są krótkie - HAX, o ile się nie mylę-to uszyj coś z 1 niteczką 2 ma, podłączaną raz tu raz tam, - metodycznie. Zobaczysz wtedy,co i jak zrywa tą nitkę... igły to samo - wystarczy na 2 nici go przestawić na moment i masz jakiś feedback. U mnie 820 "grzeje" bez kłopotów, nawet ma cudne ściegi na 2 niciach, zresztą tak go używałam gwoli oszczędności. Z tego co wiem,transport i dobór nici lub materiałów też jest ważny, jeśli posiekasz "zerwie kontakty". Ja tak "załatwiłam" ostatnio bawełnę przy cienkiej igle na automaticu pomputerze... i nie chcę znać niczego ,a ścieg magia jeśli podchwycać dzianinki - grube wełny,skarpety czy coś tam, w bawełnianej bieliźnie dał czadu.
Tak że jak już wyizolujesz części, które mają teraz wady to dokupisz z serwisu albo zaserwisujesz, i odpiszesz nam, w razie potrzeby napiszesz jeszcze raz,może mechanik autoryzowany - serwisant w Wawie albo gdzieś tam gdzie mieszkasz miał jak i tu 720D już w rękach i wie. ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.