Wersja do druku

Świeżynek
Dzień dobry!
Pisze do Was z prośbą o wielka pomoc. Jestem w trakcie szycia sukienki, wymyśliłam sobie dekolt v na plecach jednak mam problem. Zależy mi na ekefcie coś pomiędzy dekolt v/dekolt woda jak na zdjęciu, jednakże taki efekt mam tylko po wycięciu. Zaraz potem jak obszywam krawędzie materiał staje się sztywniejszy i nie ma już tego efektu marszczenia.
Kompletnie nie wiem jak w takim razie wykroić tył sukni żeby otrzymać zamierzony efekt 😣 czy pomoże mi ktoś ktoś bardziej doświadczony?
Pozdrawiam 😊

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Stara Gwardia
Jej chyba nie chodzi o modelowanie części, tylko o zakończenie, i obszycie brzegów .
Jeśli masz overlocka to zastanów się jak by wyglądała sukienka z samym overlockiem, jak to tak robiłam. Moja mistrzyni polecała jeszcze króciutko za overlockiem obszyć i powinnaś wyjść z kryzysu. Overlock jest mianowicie perwersyjnie " łamliwy".
Ja mam jeszcze opcję zygzaka,ale tegoi juz wszywam ozdobnie np.w przypadku dzianin - na końcu który podkręcam i później wszystko pod tego zyzaczka idzie, jest nieco wtedy "łamliwsze" i to z zewnątrz.
No chyba że masz jakąś "balladynę" Ja mam więc robię też dekor i mam całkiem na rąbku coś innego.Ale to już dla smakoszy.
Ważne jest, żby rąbek był nie za cienki ale jak najcieńszy - 5 mm wystarczy i to raz zawinięte.

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.