Świeżynek
![]() |
|
Nie jestem krawcem, ale zarejestrowałem się na forum, bo moje pytania powinny znaleźć tu odpowiedź.
Na Vinted zamierzam kupić garnitur, a również sprzedać garnitur, spodnie i marynarki. Muszę ustalić rozmiar. Na przykład są garnitury rozmiaru 176/108/94 czy 182/104/90. Co oznaczają te liczby? Domyślam się że pierwsza to wzrost, a inne? Ja mam coś 180 czy 182 cm wzrostu, dokładnie nie wiem. Ważę 80-81 kg. Ale spodnie chyba lepiej 176 cm, bo zwykle kupowane spodnie są za długie. Jak kupowałem bojówki Quatro rozmiaru 38 to były za szerokie w pasie i za długie, również rozmiaru 37 też troche za duże. Ale tu chyba inna skala dla bojówek jak dla eleganckich, garniturowych spodni. Jak mierzyć na człowieku, ile cm w pasie odpowiada jakiej numeracji? Jak mierzyć ubranie które jest w szafie na nie ma etykietki z rozmiarem? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Hmm... Garnitur to na tyle poważna sprawa że nie kupowałbym bo on-line. No chyba że kolejny z tego samego źródła.
Ale jak już to wybrałbym się do sklepu z garniturami przymierzył jakiś , obejrzał etc. I oczywiście nie przyznawał się że chcę kupić on-line ![]() ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.