Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie,
znalazłem niedawno u Babci starą maszynę, jedyne napisy jakie na niej są to geneve lub the geneve machine. Niestety w sieci nic nie mogę znaleźć. Rozpoznaje ktoś tą maszynę, jest coś warta? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Każdy towar jest tyle wart, ile klient jest gotów za niego zapłacić.
Możesz ją wystawić za 5 000 zł i mieć nadzieję, że trafisz na jelenia, który ją kupi za tę cenę, a możesz ustalić, że stówa Ci wystarczy, co jednak nie gwarantuje szybkiej sprzedaży. Sprzedaż to umowa, dwie strony muszą się dogadać, a przedtem trafić na siebie... --- Ostatnio edytowane 2021-06-07 11:17:58 przez violina64 --- |
|
Administrator
![]() |
|
Niestety nie jestem w stanie określić wieku maszyny ale ogólnie stan wizualny nie jest jakiś super hiper, jest sporo rdzy, stolik też wygląda nie najlepiej. Takie maszyny w stanie "igła" chodzą od 600 zł w górę (do kilku tysięcy) ale za tę ze zdjęć nie zapłaciłabym więcej niż 100 zł. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Do szycia chyba się nie bardzo nadaje, jest full zardzewiała, ale posingerowskie miały takie kawałki, że szok, a ja widziałam takiego, aczkolwiek już Łucznika, przemysłówkę z zewnętrznym napędem i charakterystycznym stołem ze szlakiem. Możesz zapytać się w starociach za ile on to jest w stanie sprzedać, ale pewno jako stolik z ozdobą .No i renowację trzeba będzie dodać. --- Ostatnio edytowane 2021-06-23 13:38:44 przez Koma --- ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.