Wersja do druku

Świeżynek
Witam, czy ktokolwiek ma informacje gdzie można zrobić skaning 3d sylwetki pod krawiectwo z oznaczeniem dokładnych wymiarów do szycia?

Szukam już długo, zależy mi na pomiarze siebie samej żeby zrobić idealne szablony.. znalazłam w Gdańsku a jestem spod gór, z Małopolski, czy ktoś coś wie gdzie mogłabym wykonać taki skaning? Nie musi być w Małopolsce, ale żeby chociaż trochę bliżej niż Gdańsk.
Stara Gwardia
A masz pewność,że te wymiary będą ciągle takie same?
Z tego co wiem,zgodnie z rytmem rozrastania się np. kośćca albo ciążą wymiary się zmieniają,często w sposób nieodwracalny, także geny są tu niezastąpione, no i wiedza o nich.
Na przykład, moja sczupła w wieku młodości kumpelka teraz w wieku po 40 wygląda prawie jak jej matka, bo organizm o jej wzroście i tendencji w trybikach życiowych (chociaż, na pewno, nie chcianych) miał tendencje do utycia limfatycznego.
Nie lepiej pójśćz "duchem czasu" i... zmierzyć po prostucentymetrem, bo na skan ponowny może np. nie być czasu?
Poza tym, konstrukcja odbywa się na ... centymetry, podobnie jak mierzenie. Lepiej może po zmierzeniu się centymetrem "wrzucić to" w progsa konstrukcyjnego albo tabelę danych, krawcowe i tworząkonstrukcje na podstawie rzutów z 3d na płaszczyznę...
Super sprawa. Tez musze sie tym zainteresować.
Stara Gwardia
Jo góralka, inne tyz, z Orzysza, Breslau, Dzierżoniowa...
Aczkolwiek dziadek był spod Kielc...:angel:
Masz pewność tych wymiarow, bo może lepiej jak u nas na kursie nauczali geometrię wykreślną i papierowe formy zrobić?
Albo sobie manekina fundnąć albo zrobić własnego?
Niektóre są jnawet po góra 50 zł z wystawwy, na wymiar i w szpileczki, rozkrecane z 500-600(Texi podrożało,widzę...)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.