Świeżynek
![]() |
|
Hej. Mam takie pytanie, jakie stosowałyście diety ? Mam 156 cm wzrostu i do tego ważę teraz 57 kg. Wybieram się od lutego do dietetyka, który ma mi ułożyć plan jedzenia itd. Z tym nie mam problemu. Problem u mnie będzie z treningami :/ Mam bardzo średnio czas na to wszystko. Mąż chce mnie wziąć na siłownię, której nienawidzę. Jak myślicie czy spacer będzie dobrą opcją ? Tak codziennie? Dodam, że w czerwcu a dokładniej w drugiej połowie ide na wesele. Też chce jakoś wyglądać. Nie wiem jaką kieckę sobie uszyć, zawsze chodzę w takiej do kolan w trapezie coś jak tutaj https://glamstyle.pl/sukienka-dla-figury-gruszki-jak-wybrac-idealna-kreacje-na-kazda-okazje/ , ale tym razem chciałabym w końcu ubrać długą.... i czarną, bo najlepiej czuję się w tym kolorze.
--- Ostatnio edytowane 2023-01-24 10:26:39 przez RafaCoralowa --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Siłownia i trening personalny. Dobry trener da zestaw ćwiczeń i poradę dietetyczną w pakiecie.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na mnie dobrze działa pływanie tak więc polecam , jeśli tylko jakiś basen jest pod ręką.
Nie umiemy pływać - nauczyć się. Warto ![]() Tylko zażądać od instruktora aby najpierw nauczył pływać na plecach - najwygodniejszy i najbezpieczniejszy styl na początek. ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mam taki kawał podłapany, na zbyciu:
Mówi do systemu krótkofalówki rozkazy policyjne dowódca: Uwaga, chłopaki -gdzieś biega biega goła baba w parku- tylko nie wszyscy, jak ostatnim razem. ![]() ![]() Sukienka wydaje się-z doświadczenia biorąc - najmniej ważna. Tymczasem to kiecka zmienia człowieka i nie powiedzieć - miałam kiedyś takie "cuś" co utworzyło u mnie falę superświadomości ale i ... zazdrości. Mianowicie weszłam po paru latach w"strefę mody" z Burdą w tle i projektantem ichniejszym, wszystkie takie podobne baaardzo "do ich" wykroje i ciuchy, nie powiem, nader ładnie wyglądały też i na ludziu, no i wyglądają. Praktyka- zauroczyć np. metką albo materią- szaffa warszawska mówi sama za siebie, koszmar ceny, ale działa. Ja po analizie krwi wpadłam na taki pomysł, że muszę wytrwać w głodówce, jak moja kota wymiauczyła, mam nawet foty, bo z łapą na kolanie.Nie ma masy - nie ma kłopotu. Schudłam przez parę lat 30+ kg , a ile ważyć POWINNAŚ to zaskoczy cię najbardziej dietetyk, bo ciało rozrasta się, przechodzi anoreksje i ketozy, nie ma normy jeśli o to chodzi. Ja byłam wysportowana i lekka, ale tweraz z 30 kg mięśnia wagi ciężkiej, grubokoścista - ważę więcej, więc może idź do speca ale może też zobacz ile powinnaś ważyć np.na wadze z rossmana - komputerowej. Uwielbiłam siłownię, ale z dobrym efektem,kulturystykę, przetrwaniowe i extreme-jazdę konną kiedyś,teraz sport siłowy ratuje mnie z kryzysu zdrowia.Sukienka - polecam, z Burdy np. sukienki made daleki wschód, z bokiem czarnym,mam nawet wykroje-cuda działają, robią wrażenie, pewno uszyję sama. --- Ostatnio edytowane 2023-01-26 09:12:00 przez Koma --- ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Polecam marsz z kijkami, nordic walking. Pół godziny dziennie powinno załatwić sprawę, a przy okazji znacząco poprawić zdrowie. Brak czasu to nasza najlepsza wymówka, ale warto zmienić swoje nawyki.
Wiem, co mówię. Jestem po operacji, mam endoprotezę biodra. Byłam na sześciotygodniowej rehabilitacji w szpitalu, napatrzyłam się, nasłuchałam, wzięłam sobie do serca. Kochani, słowa prof. Wiktora Degi: nie ma lekarstwa, które może zastąpić ruch, natomiast ruch jest w stanie zastąpić i wyeliminować konieczność przyjmowania wielu leków. To prawda. I wcale nie chodzi o katowanie się na siłowni czy wielogodzinne treningi w terenie. Chodzenie jest najbardziej naturalną dla człowieka formą ruchu i naprawdę niewiele potrzeba, aby poprawić sylwetkę, pojemność płuc, wydajność organizmu, siłę mięśni. codzienna gimnastyka też przynosi bardzo szybko zauważane zmiany. Wierzcie mi, wiem po sobie. Polecam każdemu. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Yess -tem"za" ![]() ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Hejka dziewczyny. Więc... Od 9 lutego przechodzę na dietę. Mamy już z mężem wykupiony pakiet. Do tego wszystkiego... zaczełam chodzić na tą siłownię, ale chodzę tylko na bieżnie
![]() ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
BRAWO TY
|
|
Administrator
![]() |
|
Od stycznia chodzę na tabatę - jak się okazało lubię ćwiczyć w małej grupie osób ![]() Niemniej każda aktywność fizyczna jest dobra, wystrzał endorfin jest super, człowiekowi się wreszcie chce działać. Żałuję że tak późno się zdecydowałam. Trzymam kciuki za wytrwałość!! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Tabata ?! to Ci powiem grubo, Ja to raz próbowałam i ciężka sprawa z tym była. Ledwo zaczęłam i już się zdyszałam. To jest rodzaj treningu interwałowego prawda ?
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.