Świeżynek
![]() |
|
Hej wszystkim,
Planuję zakupić maszynę do szycia dla mojej partnerki na święta i borykam się nad wyborem. Nie jest ona profesjonalną krawcową ani nie jest to jej jedyna pasja i zajęcie, sporadycznie pare razy w miesiącu wymieni sobie guziki, skróci spodnie bądź "poprawi" jakąś sukienkę. Do niedawna używała zwykłej maszyny do szycia Łucznik - nie wiem jaki model, po prostu była mała, ale za to z plastiku i niestety odpadł element ze środka co powoduje niepoprawne działanie sprzętu. Myślałem nad zakupem czegoś porządnego "na lata sporadycznego użytkowania" - bardzo dużo się naczytałem na temat maszyny Singer Heavy Duty - czy ktoś z Państwa ma doświadczenie z tym sprzętem i czy możecie go polecić?Może jakieś inne polecajki dla amatora? Nie chce przekroczyć 1100 złotych za maszynę i nie chce zeby była wykonana z kiepskiego materiału. Od razu dodam - proszę nie polecać maszyn z "kwiatkami" na obudowie i inne tego typu sprzęty bo maszyna ma też cieszyć oko - dlatego tak ten Singer przypadł mi do gustu bo ma klasyczny wygląd,stonowane kolory, JEST NIEDUŻA i nie wygląda jak maszyna do szycia dla dzieci. Ale jeśli można znaleźć coś dobrego jakościowo to chętnie przyjrze się innym modelom. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i z góry dziękuję za porady! |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.