18 stron: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »
Stały Bywalec
![]() |
|
Zdjęcia cz 2 ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Takie maleństwa szyć - szczerze podziwiam !!
Jak zawsze wszystko elegancko odszyte. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
O matko kochana toż to syzyfowe prace!!! PODZIWIAM ![]() ________________________________________________________
Elwira |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Przejrzałam cały wątek od początku i dostrzegam znaczące postępy w jakości szycia: podoba mi się ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
A co mi tam, miały być kieszonki wewnętrzna, a jest coś innego.
Jak to Czeremcha powiedziała: "małe chińskie rączki". Może sobie nicka zmienię ![]() Nazwałem to Micro Pouch Panel Bo jest małe, bo służy do mocowania większej kieszonki, bo ma kieszonkę ![]() Jeden z użytkowników survivalowego forum chciał, żeby była zewnętrzna kieszeń na dokumenty. To zwiększa niestety grubość całości o conajmniej 1-2cm, ale co mi tam. Nie chciałem wyważać otwartych drzwi, a nie umiem robić takich kieszonek łączonych (nawet nie wiem jak oni szyją plecaki, że mają kilka przegród. A nawet jak bym wiedział jak to się robi w plecakach, to saszetkę miałem już zrobioną i przeróbki, zwłaszcza tak radykalne nie wchodziły w grę. Poza tym kieszonki są na tyle małe, że by się nie dało podejrzewam, konieczne było by zrobienie tego już od fazy projektu. A dobrodziejstwo wojskowych systemów modułowych (w końcu wojsko i firmy dla nich tworzące mają głowę do takich projektów) pozwoliło mi na realizację tego kosmicznego widzimisię. Mamy więc:
Zdjęcia całości poniżej. ps: dzięki za miłe słowa, motywuje to do nauki i szycia. --- Ostatnio edytowane 2012-05-16 17:39:01 przez g0liath --- ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Zdjęcia, cz 2 ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Znowu małe chińskie rączki.
Dzisiaj skończyłem wewnętrzne kieszonki mojego micro poucha. Naprawdę to nie wiedziałem, czy uda mi się to zrobić, ale wiedziałem, że chcę żeby to tak wyglądało. No i przed snem pomyślałem, a rano już wiedziałem Oto efekt Wymiary: 11cm x 4cm x 10cm Kieszonki 2cm, 3cm, 5cm Wszystko zszyte i w strategicznych miejscach pokryte rzepem. Zdjęcia poniżej. Cz 1 ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Zdjęcia cz 2 --- Ostatnio edytowane 2012-05-17 14:10:48 przez g0liath --- ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Najlepiej się myśli przed snem ![]() Cudny mikrusek! Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pełna perfekcja:] ![]() ________________________________________________________
|
18 stron: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.