Pogromca spamerów
|
|
a jak ona wygladaaaaa ?
|
|
Hehe, ale gapa ze mnie, już wrzucam ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Mistrzyni Krawiectwa
|
|
Niteczko. Zasada kroju jest dokładnie taka jak na obrazku, tylko cięcie przez środek i na całej długości spódnicy. Zdaje się też, że przy rozcięciu z przodu masz zaokrąglone brzegi. Dodatek elastanu jest w tym przypadku bardzo mile widziany, a materiał koniecznie musi być lejący, miękki i dość cienki. --- Ostatnio edytowane 2015-11-14 15:31:07 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
|
|
Aggafek, sugerujesz, ze jeszcze takie trójkąciki są doszyte?
Znalazłam stronę z tą sukienką, materiał rozciągliwy. http://www.sheike.com.au/skirts/EVIE-JERSEY-SKIRT-29710 Nie widzę tam dodatkowych szwów... ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Mistrzyni Krawiectwa
|
|
Nie,żadnych trójkącików zwłaszcza z tyłu. Mnie chodziło tylko o zasadę kroju przodu. Faktycznie na obrazku który wkleiłam jest godet z tyłu ale w Twojej spódnicy go nie ma. To co wkleiłaś przed chwilą sugeruje inne rozwiązanie: kawałek elastycznej dzianiny przymarszczony do suwaka. Dzianina musi być dość elastyczna. Ty masz świetną figurę i Tobie nie zaszkodzi. A teraz idę szukać, może znajdę w burdach coś podobnego.
Możesz też poszukać pod hasłami: draped skirt pattern, draped skirt tutorial --- Ostatnio edytowane 2015-11-14 17:05:26 przez agaaffek --- ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
|
|
Aggafek, dzięki, dzięki, dzięki ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
|
|
Z tego co piszesz, to myślę ,że dam radę ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
|
|
Aggafek, to może nie szukaj Burdy, bo chyba zrobię bez wykroju Szkoda Twojego czasu. Pochwałę się jak mi wyjdzie ________________________________________________________
|
Mistrzyni Krawiectwa
|
|
Za późno Przejrzałam do 2011r. Podobne, choć nie takie same: mod. 115 Burda 8/2014 (trzeba ciąć bez falbanki). mod 118 Burda 3/2012. A no i wpadła mi jeszcze Neue Mode z lipca 1993 tam jest fajna spódnica. A może przejrzyj jeszcze stronę Burdy ze spódnicami. Ja wiem, że upierdliwa. No to teraz idę walczyć ze swoją drapowanką. A miał być taki fajny szalik
Niteczko przyjrzyj się jeszcze tej spódnicy w powiększeniu: lewa poła jest zaokrąglona i jakby zachodzi na prawą, która jest ucięta na prosto --- Ostatnio edytowane 2015-11-14 17:32:23 przez agaaffek --- ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
|
|
TAk, wiem, zastanawiam się jak to rozwiązać, dzięki za wyszukanie, postaram się odnaleść te modele. Powodzenia przy drapance ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.