154 strony: « < 95 96 97 98 99 100 101 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzisiaj zadzwoniłam do prenumeraty Burdy, żeby sprawdzić czy są dostępne wybrane numery archiwalne i pani sama z siebie powiedziała mi, że mogę zapłacić mniej, bo biorę kilka. Trzeba pytać.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja mam wrażenie, że kiedyś ciuchy w Burdzie były ciekawsze. Albo teraz taka nijaka moda panuje. ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Podzielam Twoją opinię całkowicie. Jak już wyciągną i odświeżą dawniejszy wzór, to jest jakoś tak nietrafiony w dzisiejsze czasy, że szkoda gadać... I takie to wszystko jakieś bidne, bure, bez wyrazu...
Dlatego tym bardziej podziwiam dziewczyny, które jednak potrafią tam coś znaleźć i w dodatku uszyć coś fajnego ![]() Zbych ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
o zdjeciach juz nie wspomne,bo za dobrze tych modeli nie odzwierciedlaja ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Mnie zawsze dziwi, jak jedna modelka może prezentować modele normalne i np. dla małych kobietek, albo normalne i dla wysokich ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
czemu mnie? przecież wygląda OK
|
|
Stara Gwardia
|
|
Jest zapowiedź nowej Burdy. Wczoraj z wypiekami przeglądałam zdjęcia, ale tylko kilka rzeczy mi przypasowało.
Z jednej strony jest piękny zestaw żakiet ze spodniami i całkiem fajna skórzana kurtka. Z drugiej strony jakieś takie modele niby vintage a tak na prawdę po prostu niemodne. Wiem że co do tego oceny są różne, ale to moje zdanie - zresztą wyżyłam się na blogu. ________________________________________________________
http://sewquest.blogspot.com - wyzwanie rzucone samej sobie ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Mam takie pytanie odnośnie wykrojów z burdy. Z tego co wyczytałam to są zaniżone. Patrzyłam na tabelę z rozmiarami i wychodzi na to, ze powinnam mieć rozmiar 46, ale skoro one wychodzą za duże, to może jak uszyję 44 to będzie ok? Pare sukienek podoba mi się, ale właśnie wykroje z nich są do rozmiaru 44 i nie wiem czy po prostu dołożyć więcej tu i tam czy może jednak czekać na coś ciekawego w rozmiarze 46.
W talii idealnie sie mieszczę w 44, natomiast biust i biodra to już 46 ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mam podobny problem do Ciebie.
Te z rozciągliwych materiałów możesz spokojnie szyć w rozmiarze 44 - u mnie to się sprawdza; w przypadku rzeczy z tkanin nierozciągliwych: - albo dodaj tu i tam więcej na zapas (zwróć uwagę, że Burda ma wykroje przygotowane dla barczystych kobiet, wiele z Polek musi je nieco zwęzić w ramionach) - albo uszyj z próbnej tkaniny najpierw interesujący Cię model - będziesz wiedziała wtedy, co i gdzie poprawić w wykroju by dobrze skroić z tkaniny docelowej |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dzięki Pajesia
![]() Na razie szyje z nierozciągliwych materiałów, czyli dodam tu i tam, zawsze to łatwiej zwęzić niż wszywać klina ![]() |
154 strony: « < 95 96 97 98 99 100 101 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.