Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Stara Gwardia
Zbliża się osiemnastka mojej córki ( nie do wiary że już dorosła) poprosiła mnie o upieczenie tortu . Piekłam już nie raz i raczej nie będzie problemu z ciastem i kremem . Problem jest z jego dekoracją , ponieważ ma być piękny i niepowtarzalny i do tego duży bo dużo gości. Pomóżcie mi ubrać tort. Macie jakieś fajne pomysły ? Mi jak narazie wpadł w oko ten ale nie wiem czy nie będzie zbyt trudny , i jak zrobić taką gładką różową polewę?

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Tort jest przepiękny! Taki "słodki" i akurat dla 18stki:D
Stały Bywalec
Jezu Święty Ito! To Ty się porywasz na taki tort? Szczerze podziwiam, chociaż ja też nie chwaląc się upiekę każde ciasto- fakt że potem zawsze trzeba je wyrzucić ale się staram, no i na staraniach się kończy niestety.Pomóc Ci z tym tortem?:D Moja Mama natomiast piecze wyśmienicie i robi takie piękne róże jak na tym torcie na zdjęciu, albo jeszcze piękniejsze,wiem że wyrabia masę z cukru pudru i białek jajek chyba, potem to farbuje czymś,formuje płatki, listki, potem to ze sobą łączy i powstają piękne róże.Na dodatek są zjadliwe-smakują jak baranek Wielkanocny.
Stara Gwardia
ITO to co jest na torcie to nie polewa, a masa cukrowa albo marcepanowa, jesli masz jakies pytania to jak chcesz to zapytam nażeczonego on jest cukiernikiem i pracuje w tym zawodzie od paru ładnych lat, jak coś to pisz na pw bo ostatnio żadko odwiedzam forum, :/

Stara Gwardia
Mniam :)
Tylko to mogę powiedzieć bo nie znam się .
Ale czasami wiem gdzie szukać B-) i może Ci to ułatwi pracę ...
http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/Tort-urodzinowy.html
--- Ostatnio edytowane 2010-03-06 15:51:26 przez migotka ---

--- Ostatnio edytowane 2010-03-06 16:00:03 przez migotka ---
Tort przepiękny ale jak go potem kroić , bałabym się bysie nie rozleciał
ja taki zrobiłam dla córki

Załączone obrazy

Stara Gwardia
Śliczny ,ja chyba też z tym wielkim nie dam rady , prędzej zrobię dwa bo muszę gości podzielić na dwa dni a więc młodzież w sobotę a rodzinka w niedziele. W tą niedzielę upiekę tort dla syna i przy okazji wypróbuję tą masę na wierzch od Migotki , a twój tort czym ozdabiałaś , co to jest na wierzchu ?

Załączone obrazy

Administrator
ITA taki tort to bym sama zjadła! Ależ piękny, ślicznie Ci wyszedł :)A jaki smak?

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
A mi chyba byłoby szkoda go zjeść, super!

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.