34 strony: « < 19 20 21 22 23 24 25 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
To by rzeczywiście było bardzo przykre i rozczarowujące. Nie udało mi się znaleźć w sieci instrukcji, więc nie potrafię pomóc.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
No właśnie też mnie to zastanawia bo w sumie wszystko jest , tylko ta drabinka mnie zastanawia.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Przykro mi, nie znalazłam żadnej konkretnej specyfikacji tego modelu. Znalazłam jedynie na jednym forum taką wypowiedź: Just because a serger is a 5-thread does not mean it is a cover stitch machine. The fifth thread does a chain stitch.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Znalazłam coś takiego
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/singer-overlock-14-u-185-b-*5-faedig*-wenig-benutzt/120913353-282-4423?ref=search tam w zdjęciach są ściegi tej maszyny ale nie wiem czy jest tam drabinkowy ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sama się zastanawiałam nad tym overlokiem. Też sądziłam, że ma drabinke.
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
ni ma ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
No też tak myślę , qurde szkoda
![]() dzięki za odpowiedzi ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja nie szyłam nigdy ściegiem łańcuszkowym i nie mam do niego dostępu, ale od jakiegoś czasu zastanawiam się czy on by się nie sprawdził do zszywania dzianin lepiej niż ścieg prosty w maszynie do szycia.
A co do przykrej przygody z tym Singerem, to szkoda, że tej wiedzy nie było wcześniej na forum, żeby uniknąć błędu, no ale trudno. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeśli masz na myśli overlock 5 nitkowy versus ścieg drabinkowy, to wydaje mi się, że Ania wspominała już na tym forum, że jedno z drugim wcale nie idzie w parze. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Chodzi mi o to, że jeżeli wśród pięcionitkowców istnieją podgrupy owerloków z różnymi funkcjami, to może warto je zdefiniować i wpisać do wątku "czego ten owerlok nie potrafi". Chodzi mi o dostarczenie wiedzy usystematyzowanej.
|
34 strony: « < 19 20 21 22 23 24 25 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.