Świeżynek
![]() |
|
Cześć wszystkim Panią. Mam do Was 1 znaczne pytanie. Da sie zrobić przez krawcową znak firmowy? taki np jak ma adidas? Chodzi mi o taki ktory jest wykonany z nici. I wogole jakie znacie inne sposoby np przez prase termotransferową ??
Prosze o pomoc |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
heh
na hafciarce ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zgadzam się z roksanitką - hafciarka to chyba najlepszy pomysł na zrobienie znaku firmowego. Można go haftować bezpośrednio na tkaninie bądź zaprojektować naszywki lub wszywki
--- Ostatnio edytowane 2011-09-23 20:11:14 przez jolka68 --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
jaki jest koszt owej hafciarki O_o ?
![]() Ale takiej ktora nie kosztuje wiele a zarazem nie spartoli wykonania Procz hafciarki do uszycia od zera np. bluzki potrzebuje tylko maszyny do szycia? --- Ostatnio edytowane 2011-09-23 21:16:55 przez Piotrekjpg --- --- Ostatnio edytowane 2011-09-23 21:21:41 przez Piotrekjpg --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() |
|
juz znalazłem ale dziekuje
nurtuje mnie jeszcze ostatnie pytanie "Procz hafciarki do uszycia od zera np. bluzki potrzebuje tylko maszyny do szycia?" |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
stębnówki i owerloka ![]() no i zależy jakiej bluzki ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Jeśli szycie domowe, na własne potrzeby - to wystarczy sama maszyna do szycia.
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzieki Monika czyli rozumiem,ze wydatek uszycia od zera bluzki lub spodni to wydatek około 15 tysięcy. oczywiscie chodzi o koszt maszyn:P
--- Ostatnio edytowane 2011-09-24 16:57:40 przez Piotrekjpg --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie chciałam Cię zniechęcać, nie mniej jednak jeśli chodzi o odzież sportową przeważnie używane są maszyny przemysłowe, samo wszywanie gumy to wszycie jej na owerloku, a później na dwuigłówce łańcuszkowej... jeśli to ma być profesjonalnie to stębnówką się nie da... ale wszystko zależy od modelu jaki chcesz uszyć... część bluz i spodni szyje się na owerloku i stębnówce... na dwuigłówce rozszywamy też np: szwy na rękawach, czasami nogawki... wszystko zależy od materiału i modelu... jeżeli szyjesz z dzianiny to dwuigłówka się przyda, stebnówką wszystkiego nie załatwsz, no i jeszcze, często używa się stębnówki łańcuszkowej...
nie chcę być złośliwa, nie pomyśl tak.. szyłam to kiedyś i takich maszyn używałysmy... mało tego, w zależności od modelu w ruch szła napownica, gumopaskarka- to do wszywania gumy już tak jak powinno być... ale takie maszyny są w szwalniach... sposobem domowym na własne potrzeby, wystarczy Ci owerlok i stebnówka ![]() powodzenia ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.