Stara Gwardia
|
|
Drogie forumowiczki.
Czy może któraś z Was wybiera się na weekendowy kurs konstrukcji papavero? Ja się poważnie zastanawiam nad kursem standardowym - bo jest tańszy, a za fantazyjne modele trzeba dopłacić 350zł, a jako nie-krawcowej to nie wiem czy mi się przyda... Wiem że Magda z naszego forum też się przymierza ![]() Ja już mężowi wytłumaczyłam że kurs podstawowy jest mi niezbędny, i jakoś się udało go namówić, aczkolwiek z końcową decyzja wstrzymuję się do końca tygodnia ![]() Co Wy na to? |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ja się nie wybieram ![]() Od dawna obiecuję sobie wkleić dla was, koleżanki i koledzy ![]() Ani przez moment w rękę nie był wzięty żaden papier, linijka ani ołówek ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ania
Wklej, wklej. Ja sobie pooglądam z przyjemnością i powzdycham. Teoretycznie czytałam książki, ale teoria tym się różni od praktyki, że w teorii wszystko działa. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
|
|
Nie wybieram się, bo Łodzi są podobne kursy ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Tak jestem zainteresowana nawet bardzo wzięciem udziału w kursie nawet od podstaw dlatego że na ten moment potrafię według wymiarów zdjętych z danej osoby tylko samodzielnie przygotować spodnie i spódnicę, a jeżeli chodzi o modelowanie górnej części odzieży ze szkoły nie pamiętam nic ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Gdyby to były Katowice to być może bym się skusiła. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Sus - zastanów się - kilka weekendów w pięknym Wrocławiu
![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Troszkę daleko. Mimo wszystko się nie skuszę ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Szukałam z ciekawości informacji o kursach kroju i szycia, bądź inaczej konstrukcji odzieży i trafiłam na coś takiego
http://www.projektowanie.torun.com.pl/index.php?jezyk=1&strona=2 jest wiele kursów oferowanych przez różne osoby czy instytucje, ale taka szkoła to już chyba daje jakąś wiedzę konkretną, co myślicie ? I nie wiem czy dobrze rozumiem, ale oferują teraz darmowa naukę w ramach dofinansowania jakie mają z unii ? Tylko czy nie jestem za stara na podjęcie nauki? Czy dam radę ? Szkołę średnią skończyłam w 1991 roku ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ciekawe, szkoda że tak daleko ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.