Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie miałam do czynienia z tą hafciarką, ale z doświadczenia na innej.
Spróbuj podłożyć więcej niż jedną flizeliną, na pościel nie nakładaj hydrofolii, nie pamiętam nazwy, ale ja nakładałam zwykłą flizelinę miękką (bez kleju) nawet pięć warstw. I naprężenie nici również ma znaczenie tzn. musisz poluzować górę lub dociągnąć dół. Jeśli chodzi o polar takie same zasady jak przy ręcznikach, tylko wydaje mi się że lepiej będzie jak będziesz stosować flizelinę miękką ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Hej.Świetnie.Dzięki za pomoc.Mam już punkt zaczepienia.Producent hafciarki na której działam podaje że haftować na ręcznikach właśnie frotte,materiałach ogólnie miękkich.Przede wszystkim maszynka ta nie jest przeznaczona do wielkonakładowego haftowania.Proszę powiedz mi jeszcze taką rzecz.Na ręcznikach daję na górę folię na spód fizeline.Wiem że można i na gorę dać fizelinę ale nie wiem jaki będzie tego efekt.Masz doświadczenie w haftowaniu z pianką do haftu??wiesz taka pianka uwydatnia haft po wyszyciu.W każdym razie za pierwszą pomoc serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
jeśli chodzi o piankę miałam styczność, ale tylko na poziomie testowania świetny daje efekt, tylko trochę było problemów przy usuwaniu jej, zostawały takie szczępy które nożyczkami trzeba było usuwać delikatnie, by nie naciąć haftu. A jeszcze jedno o jakości haftu decyduje sam wzór, przy projektowaniu wzoru duże znaczenie ma ile ma ściegów i jak jest rozłożony ścieg, przynajmniej tak było w moim przypadku, robiło się dużo prób i nie raz grafik targał sobie włosy by dojść do ładu ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Hej.Dzięki za info o piance.Co do jakości haftu to wiem coś na ten temat
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.