Niespodzianka
![]() |
|
Zapewne każdy miał problem z wszyciem zamka do kurtki, kiedy to obok znajdowała się NAPA.
To mój sposób: zdj,1 tak wygląda nasz problem-jeśli odległość napy od taśmy zamka jest mniejsza niż 1cm, to nie zabieraj się za to, szkoda Twoich nerwów zdj,2 delikatne rozprucie i oczyszczenie z nitek zdj,3 należy najpierw doszyć spodnią listwę do obsadzenia(tam, gdzie jest podszewka) zdj,4 wygląd od spodu, w razie "zjechania" maszyny przeszyj jeszcze raz, tego nie widać,bo to jest zakryte zdj,5 delikatnie z umiarem podważ wkrętakiem(śrubowkrętem) napę ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
C.D.
zdj,6 wsuń najpierw zamek, a następnie przeszyj wąską stopką do zamków- spokojnie powoli nie ma co się denerwować zdj,7 drugi sposób przeszycia tylko,że pół-stopką ( sam/a wybierz swój sposób, który Ci odpowiada) zdj,8 efekt końcowy- zrób lepiej ode mnie- NA PEWNO POTRAFISZ! zdj,9 weź do ręki szczypce i delikatnie dociśnij brzeg napy- i już po bólu zdj,10 prezent za wytrwałość BRAWO udało Ci się. POZDROWIENIA ________________________________________________________
Artur
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Jeszcze mam ciarki jak sobie przypomnę ile się namęczyłam w sezonie zimowym z zamkami do kurtek.Ale ja za zgodą klienta oczywiście usuwam napy,wszywam zamek jak Pan Bóg przykazał a potem nabijam nowe w zaprzyjaźnionej pasmanterii,gdzie mają odpowiedni do tego sprzęt.Tym sposobem nie dostałam jeszcze zawału z powodu nap w kurtkach.
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Kiedyś i mnie się przytrafi ta "przyjemność" - więc będę wiedziała JAK
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
SUPER SUPER SUPER - oj temat baaaardzo przydatny, chyba każdy przechodził już ten problem. Ja niestety też ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.