Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ponieważ "woda" to jeden z moich ulubionych dekoltów (bo w moim wypadku działa jak mikroskop), to postanowiłam wstawić dwie krótkie ale mam nadzieję zrozumiałe instrukcje "lania wody". Rysunki powstały na podstawie "Patternmaking for fasion design". Im bardziej miękki i lejący materiał tym wody może być więcej a i tak lepiej kroić ze skosu. Gdyby ktoś zauważył błędy to proszę o informacje ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-01-03 10:55:14 przez agaaffek --- --- Ostatnio edytowane 2012-01-03 20:22:53 przez agaaffek --- Ania słusznie podpowiedziała, że nie musi być ze skosu, niektóre tkaniny są tak miękkie i lejące, że mogą być krojone zgodnie z kierunkiem nitki. Wato się takimi materiałami trochę pobawić, zmiąć (ostrożnie), strzepnąć, przełożyć przez ramię itp, żeby zobaczyć jak układają się w różnych konfiguracjach. Przed skrojeniem warto również zaznaczyć długość dekoltu na materiale (pozioma kreska) i przyłożyć do sylwetki. Będzie wiadomo czy jest odpowiedni. --- Ostatnio edytowane 2012-01-03 20:28:24 przez agaaffek --- --- Ostatnio edytowane 2012-01-03 20:29:05 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Administrator
![]() |
|
Aaaa dzięki Agaaffku!! Ja chcę dekolt wodę nie taki głęboki ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Dziękuję. Mnie też na pewno się to kiedyś przyda.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Świetnie opracowane!
Tak sobie tylko myślę, że krojenie ze skosu nie zawsze jest konieczne. Zależy od tego, jak leje się materiał i jaki efekt jest zaplanowany. ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki Agaaffku.Wykorzystam na pewno ,to jest też mój ulubiony dekolt
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
To dobrze, cieszę się. Jednak opis wymaga uzupełnień i zaraz to zrobię. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dekolt woda wskazany dla osob z niewielkimi piersiątkami ( czyli pour moi), będę taki szyć ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Super, ja akurat należę do małopiersiątkowych i chetnie skorzystam z takiego dekoltu ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Witam w klubie ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Super podpowiedź.Dzięki. Zawsze to zaoszczędzony czas na swoje kombinacje, choć wesoła twórczość tez wskazana ![]() ________________________________________________________
zapraszam na... http://nocneszycieaurin.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.