Stara Gwardia
![]() |
|
U mnie jest taka możliwość można przyjść ze swoimi materiałami i wypróbować kazdą maszyne jaką mam na półce serwis też prowadzimy
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Mieszkam w małej miejscowości i musiałabym jechać gdzieś dalej, żeby sprawdzić maszyny, tym bardziej, że mam coraz mniej czasu. musze składac już wniosek. ITO a gdzie znajdu się ta firma STRIMA ? Czyli spokojnie mogę szukać czegoś z brothera?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Strima jest pod Poznaniem. Wszystkie maszyny tam kupiłam , i jestem bardzo zadowolona z obsługi klienta. Osobiście tam byłam dopiero później a zakupy robiłam przez telefon i internet. Tak wychodzi taniej bo za zakupy w internecie dają rabat. Najlepiej rozmawiać zawsze z tą samą osobą bo po wielu telefonach już się prawie z nią zaprzyjaźniłam, no i oczywiście jest w temacie. Zadzwoń i wytłumacz o co chodzi. Doradzają fachowo. Jak byłam tam na miejscu na corocznych targach techniki to widziałam ile firm się u nich stale zaopatruje. Targi godne polecenia dla każdej szyjącej.Nr telefonu do strimy 618950950 A tu strona internetowa:
http://pl.strima.com/ Aha i powyżej 1000 zł dowóz do klienta gratis ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-01-05 08:35:39 przez ITA --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuje bardzo, bede dzwonić
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam!
Kochani czy ktoś mi może pomóc . Kupiłam overlock siruba hso-747d. Nie mogę ustawić prawidłowego ściegu. Czy ktoś z was posiada taką maszynę i może mi doradzić jak wyregulować ściegi ? Instrukcja napisana jest koszmarnie . Nic z niej nie można się dowiedzieć. Z góry dziękuję . ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Czy do maszyny juki ddl8700 można założyć inne stopki np. do pikowania, albo czy da się nią zrobić dziurki?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
DDL-8700 TO ZWYKŁA STĘBNÓWKA DO SZYCIA PROSTYM ŚCIEGIEM I NIE DA SIĘ NA NIEJ ROBIĆ DZIUREK. DO DZIUREK POTRZEBNY JEST SCIEG ZYGZAKOWY.JESLI CHODZI O STOPKI TO MOŻNA UŻYWAĆ INNYCH NP. DO MARSZCZENIA ,STOPKI TEFLONOWE DO SKÓRY. STOPKI DO PIKOWANIA NIE WIDZIAŁEM WIĘC NIE WIEM. TYLKO MUSZĄ BYC ODPOWIEDNIE DO TYPU ,,JUKI'' ,,SIRUBA'' I INNE.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
PROSZĘ ZAŁOŻYĆ NICI TAK ABY KAZDY KOLOR NICI BYŁ INNY.WTEDY BEDZIE LEPIEJ WIDAC KTÓRA NITKA IDZIE ZA LEKKO LUB ZA MOCNO. NAJWAŻNIEJSZE JEST PRAWIDŁOWE NAWLECZENIE NICI W ODPOWIEDNIE PROWADNIKI ORAZ PRAWIDŁOWA KOLENOŚĆ NAWLECZENIA.JESLI NICI BEDA ZLE NAWLECZONE TO NIE DA SIE USTAWIĆ DOBREGO ŚCIEGU.
|
|
Stały Bywalec
|
|
Jestem odmiennego zdania odnośnie Janome i uważam, że jest to dobra firma.Aktualnie testuję maszynę Janome MC7700QCP i jest wspaniała. Posiada b. duże możliwości i szyje różne materiały zarówno grube jak i cienkie.Używam również coverloka tej firmy i też jestem zadowolona. Natomiast odnośnie owerloków się nie wypowiadam. Ja jestem b. zadowolona ze swojego owerloka firmy Bernina.Pozdrawiam
Teresa |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki za odpowiedź.
![]() Tak myślałam, że tylko ścieg prosty. Już jutro przesiadam się z Łucznik Lidia 2016 na Juki DDl 8700. Szyję z reguły ściegiem prostym, sporadycznie zyg-zak (z tym na razie musi dać radę Lidka) i Lidia jest dla mnie zbyt wolna. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.