Świeżynek
|
|
chciałam z Wami podzielić się zachwytem nad szyciem dzianiny
to mój debiut dzianinowy i jestem strasznie zaskoczona, że udało mi się bez prucia i w sumie samo szycie dzianiny jest dużo łatwiejsze niż spodziewałam się - dla doświadczony to żadna rewelacja ale dla mnie hobbisty to odkrycie Ameryki wykrój robiłam na podstawie innej mojej bluzki a dzianina wiskozowa ze streczem - z allegro trochę nawymyślałam przy krojeniu rękawów ale okazało się, że nic się nie marszczy czy dziwnie układa w dzianinie wszystkie błędy chyba same się naciągają/poprawiają zdjęcie średnie może dopowiem: dekolt od ramiona do ramiona wykończony lamówką 2,5cm, mankiety i spód lamówka 2cm wszystko z tej same dzianiny |
|
Niespodzianka
|
|
Gratuluję pomysłu i nie zrażaj się niepowodzeniami Bluzeczka ładna Trening czyni mistrza i za parę lat z tej bluzki będziesz się śmiała POZDRAWIAM ________________________________________________________
Artur
|
|
Administrator
|
|
Też bardzo lubię szyć z dzianiny bo szyje się... szybko W każdym razie bluzeczka wyszła naprawdę nieźle tak wiec bierz kolejny kawałek tkaniny i zasiadaj do szycia ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria rabat10 - z tym kodem zakupy tańsze o 10%
* Susanna szyje - mój blog |
|
Stara Gwardia
|
|
Super wyszło! Ja też dopiero pierwszy raz szyłam z dzianiny i tak jak Ty mile się zaskoczyłam, bardzo prosto się szyję i bardzo szybko muszę wstawić swoję rzeczy, bo już kilka uszyłam ale jakoś ciągle nie mam czasu
|
|
Stara Gwardia
|
|
Mnie się bardzo podoba, brawo! No, to ja teraz też się odważę wziąć za dzianinę jak piszecie, że nie taka straszna... ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie.
|
|
Niespodzianka
|
|
Jagódko będziemy czekać na Twoje dzieła z niecierpliwością. ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
|
|
Dzianina to taka kochana tkanina ,jak do szycia tak i do noszeni .Super. ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Stara Gwardia
|
|
super bluzka, a kolejne będą jeszcze lepsze. Trening czyni mistrza
|
|
Stara Gwardia
|
|
Też się zawsze bałam dzianiny, do czasu gdy raz spróbowałam. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
|
|
Niektóre dzianiny szyje się _f_a_t_a_l_n_i_e_... Zwłaszcza gęsto dziane i przy tym mocno elastyczne...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.