| Świeżynek
  |  | 
| chciałam z Wami podzielić się zachwytem nad szyciem dzianiny
 to mój debiut dzianinowy i jestem strasznie zaskoczona, że udało mi się bez prucia  i w sumie samo szycie dzianiny jest dużo łatwiejsze niż spodziewałam się - dla doświadczony to żadna rewelacja ale dla mnie hobbisty to odkrycie Ameryki   wykrój robiłam na podstawie innej mojej bluzki a dzianina wiskozowa ze streczem - z allegro trochę nawymyślałam przy krojeniu rękawów ale okazało się, że nic się nie marszczy czy dziwnie układa w dzianinie wszystkie błędy chyba same się naciągają/poprawiają   zdjęcie średnie może dopowiem: dekolt od ramiona do ramiona wykończony lamówką 2,5cm, mankiety i spód lamówka 2cm wszystko z tej same dzianiny | |
| Niespodzianka
  |  | 
| Gratuluję pomysłu i nie zrażaj się niepowodzeniami Bluzeczka  ładna Trening czyni mistrza i za parę lat z tej bluzki będziesz się śmiała   POZDRAWIAM ________________________________________________________ Artur
 | |
| Administrator
  |  | 
| Też bardzo lubię szyć z dzianiny bo szyje się... szybko   W każdym razie bluzeczka wyszła naprawdę nieźle tak wiec bierz kolejny kawałek tkaniny i zasiadaj do szycia  ________________________________________________________ * eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria   rabat10  - z tym kodem zakupy tańsze o 10% * Susanna szyje - mój blog   | |
| Stara Gwardia
 |  | 
| Super wyszło! Ja też dopiero pierwszy raz szyłam z dzianiny i tak jak Ty mile się zaskoczyłam, bardzo prosto się szyję i bardzo szybko   muszę wstawić swoję rzeczy, bo już kilka uszyłam  ale jakoś ciągle nie mam czasu | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Mnie się bardzo podoba, brawo!   No, to ja teraz też się odważę wziąć za dzianinę jak piszecie, że nie taka straszna... ________________________________________________________ Szyję sobie hobbystycznie.    | |
| Niespodzianka
  |  | 
| Jagódko będziemy czekać na Twoje dzieła z niecierpliwością. ________________________________________________________ Artur
 | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Dzianina to taka kochana tkanina ,jak do szycia tak i do noszeni .Super. ________________________________________________________ "Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy  i śpiewa pieśń bez słów " | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| super bluzka, a kolejne będą jeszcze lepsze. Trening czyni mistrza | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| Też się zawsze bałam dzianiny, do czasu gdy raz spróbowałam.  ________________________________________________________ | |
| Mistrzyni Krawiectwa
  |  | 
| Niektóre dzianiny szyje się _f_a_t_a_l_n_i_e_... Zwłaszcza gęsto dziane i przy tym mocno elastyczne...
 Ania ________________________________________________________ Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
 http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ | 
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook
acebook