Stara Gwardia
![]() |
|
Moje drogie, chodzi mi o materiał, który jest zazwyczaj w t-shirtach pod szyją, taki ściągasz w koszulkach - jak w załączniku, zaznaczyłam konkretną część o którą mi chodzi. Gdzie to kupić? W pasmanterii czy raczej w sklepie z tkaninami? Chcę uszyć sportową sukienkę, a bez takich "ściągaczy" się nie obejdzie... Pomożecie?
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
2012-01-11 10:49:46 Re: Szukam pewnego materiału do wykończeń, a nie wiem jak się nazywa - pomożecie?
|
akurat to ze zdjecia jest doszywane na lamowniku z tej samej tkaniny,
a tego sciagacza co jest w zwyklych koszulkach chyba nie kupisz ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
2012-01-11 17:09:14 Re: Szukam pewnego materiału do wykończeń, a nie wiem jak się nazywa - pomożecie?
|
Fakt, większość koszulek sportowych ma lamówkę z materiału , z którego są uszyte. Ja ostatnio szyłam podkoszulkę na szelkach z bawełny z elastanem i też sama robiłam lamówkę. Z elastycznymi tkaninami typu bawełna jest o tyle dobrze, że nie trzeba robić lamówki ze skosu, bo materiał się fajnie ułoży.
|
|
Stara Gwardia
|
2012-01-11 17:26:32 Re: Szukam pewnego materiału do wykończeń, a nie wiem jak się nazywa - pomożecie?
|
No dokładnie, to jest z tej samej dzianinki co cała koszulka ![]() ________________________________________________________
zapraszam na... http://nocneszycieaurin.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
2012-01-11 18:56:39 Re: Szukam pewnego materiału do wykończeń, a nie wiem jak się nazywa - pomożecie?
|
DZIĘKUJĘ WAM !
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.