Stara Gwardia
![]() |
|
Znalazłam w końcu sklepik on line oferujące zapięcia do torebek tzw. bigle w cenach...róznych i jestem ciekawa czy macie jakieś doświadczenia z mocowaniem tego do torebki, może jakis tutek jak to się mocuje bo jak narazie wiem że to się klei, a tu link do sklepiku. POZDRAWIAM, miłego dnia ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Podpinam się pod pytanie Moniki. Wyczaiłam ten sklep dawno temu ale nic nie kupiłam bo nie wiem jak się mocuje te bigle. Może na jakiś zatrzask czy jakoś tak? ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Mysle, ze po prostu trzeba je zacisnac. Na samym dole listy znajduje sie zaciskarka do bigli, a dalej link jak to zrobic. Nigdy tego nie robilam, ale z opisu wynika, ze to chyba nic trudnego
![]() --- Ostatnio edytowane 2012-01-12 12:13:18 przez Joanna --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Któras z dziewczyn ma na forum watek, na którym pokazywała uszyte torebki z biglem.
JA to bym wlozyla tkanine i puk...mloteczkiem... ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ale trzeba je przed puknięciem porządnie zabezpieczyć - owinąć grubą skórą albo gumą. Żeby bigla nie poobtłukiwać, zwłaszcza jak dekorowany ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
![]() |
|
Dzięki, dzięki, dzięki! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie mocowałam bigli ale czytałam gdzieś że można je wysmarować w środku klejem (byle nie za dużo żeby nie wyciekł) nałożyć i zacisnąć. Tylko trzeba to zrobić z głową jak pisze Czeremch, aby go nie zniszczyć.
Poza tym mogę polecić wam tą pasmanterię. Wszystko szybko i sprawnie przeprowadzają. I koszty dostawy przystępne (bo gdy ktoś kupuje niewiele to koszty wysyłki są raczej ważne). ________________________________________________________
Moje blogowanie http://oszyciu.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No w sumie przesyłka nie droga bo za 3 bigle i jakies tam drobiazgi policzono mi 9 zł, więc dziś zamówiłam i wyczytałam że można kleić ale jak sie duzo do torebki nie ładuje bo może klej nie utrzymać ta zaciskarka to raczej w PL nie jest dostepna bo tam na stronie tylko instrukcja taka tyle o ile jest więc zaciska się ale delikatnie żeby się bigl nie wklęsł za pierwszym razem - jak dla mnie super rozwiązanie bo ładnie wyglada niz np ekspres. To ja czekam sobie i będę próbować ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
czytałam gdzieś, że do zaciskania bigli świetnie nadają się szczypce do rynien, dostępne w składach budowlanych. Ponoć zwykle są sporo tańsze...
Żeby nie rysować powierzchni bigli, na szczypcach należy nakleić kawałki gumy bądź skóry. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.