Stara Gwardia
![]() |
|
Łucznik ogłosił nowy konkurs na facebooku ![]() Skopiowane ze strony fejsbukowej ![]() Opis Czas karnawału to nie tylko okazja do dobrej zabawy, ale również bardzo dobry moment na prezentowanie mody w nieco innym klimacie, który ma swój niepowtarzalny urok. Zachwycające kreacje, niezwykłe dodatki, oryginalne kostiumy, materiały od których trudno oderwać wzrok – karnawałowa moda to prawdziwe bogactwo pomysłów i niekończących się inspiracji. Także tematykę naszego najnowszego konkursu postanowiliśmy związać z trwającym obecnie karnawałem. Pragniemy byście uszyli rzeczy, które sami chętnie założycie lub takie, w których chętnie widzielibyście inne osoby. Styl oraz tematyka szytych rzeczy, jak i również wybór materiałów jest dowolny. Wszystko zależy od Waszych pomysłów. Najważniejsze jest to, aby dana rzecz była uszyta przez Was i dotyczyła wybranej kategorii. Zasady konkursu: Wybieracie jedną z poniższych kategorii i zgodnie z nią wykonujecie swoją pracę. 1. Bal / Zabawa karnawałowa (suknia, strój wieczorowy, komplet, itp.) 2. Bal przebierańców / Maskowy (tematyka dowolna) 3. Bal karnawałowy dla dzieci - Zdjęcie/a wraz z opisem uszytej przez Was rzeczy zamieszczacie tutaj (na tablicy wydarzenia). - Każdy uczestnik konkursu może uszyć tylko jedną pracę konkursową. - Rodzaj użytych materiałów oraz dodatków jest dowolny - pamiętajcie jednak, że rzecz musi być uszyta, samo doszycie zdobniczego elementu nie wystarczy. - Przeróbka starych rzeczy jest również dopuszczalna, ale musimy widzieć, że szyliście i rzecz została przerobiona w znacznym stopniu. (najlepiej pokazać poszczególne etapy tworzenia) - UWAGA! Prosimy do wykonanej pracy dopiąć karteczkę "Konkurs Łucznika" - przynajmniej jedno przesłane zdjęcie powinno takie oznaczenie posiadać. Dopięta karteczka musi być realna, nie może być to napis dodany komputerowo do zdjęcia! Jest to konieczny warunek wzięcia udziału w naszym konkursie. - Będziemy oceniać przede wszystkim kreatywność, pomysłowość i zgodność z tematem oraz daną kategorią, a nie technikę szycia. Szyć można ręcznie lub maszynowo. Nagrodami w konkursie będą: - 4 maszyny do szycia: po jednej w każdej kategorii + jedna nagroda główna z najlepszą pracę. - 15 wyróżnień (po 5 wyróżnień w każdej kategorii) - poradniki Łucznika, kupony rabatowe do Galerii Łucznik. Konkurs trwa do 12 lutego, do godz. 23:59 Zapraszamy Was do udziału! Życzymy miłego szycia! ![]() ________________________________________________________
Mój blog o zmaganiach z maszyną do szycia http://bartasde.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zapisałam się ale nie wiem czy wyrobie finansowo ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
A ja nie wiem czy mi temat leży. W sumie to tak średnio. Chyba tym razem nie przystąpię. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
temat może i na czasie ale na większości zabaw karnawałowych obowiązują stroje wieczorowe... jak dla mnie pomysł z przebieraniem odpada... odpadam i ja ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
nareszcie chyba czuję temat ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Z tego co czytam to chodzi o to żeby zaprezentować rzecz uszyta przez siebie tak ? To nie koniecznie musi być mój pomysł ? Pytam bo tak sądzę że sukienka córki na studniówkę była by chyba dobra, tylko że to będzie jakby kopia nie mojego projektu, ale będą drobne zmiany w modelu (wielkość kokardy i tren raczej go zlikwidujemy bo się zabije, nie może cały czas trzymać trenu na palcu, bo będzie mieć obowiązków sporo, będzie prowadziła te studniówkę ) ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Magdo skoro dopuszczają przeróbki gotowych już rzeczy to całkowite uszycie według posiadanego już projektu tym bardziej. Poza tym wprowadzisz pewne zmiany i to będą Twoje autorskie pomysłu ![]() Powodzenia wszystkim zainteresowanym! ![]() ________________________________________________________
Mój blog o zmaganiach z maszyną do szycia http://bartasde.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tez bez euforii jakos do tego podchodzę. Dobrze, ze jest jeszcze sporo czasu, to moze cos wymysle i sie jakos zbiorę... ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ostatnio obiecałam sobie że gdy Łucznik ogłosi następny konkurs to na pewno wezmę w nim udział, ale temat totalnie mi nie leży i widzę że nie tylko mi ________________________________________________________
Moje blogowanie http://oszyciu.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
oj no widzicie... nie doczytałam ....
może być i strój wieczorowy ![]() może jednak się zdecydujemy ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.