Świeżynek
![]() |
|
Witam
Mam problem z maszyna do szycia arka radom minie, model podobny do pixie. Wszystko działa jak należy, czyli nitka górna wyciąga dolną z bębenka ale dalej pojawia się problem. Otóż te dwie nitki, górna i dolna nie łączą się w scieg, nie szyją. Wyciągałam bębenek, ale wsadziłam go z powrotem. Może żle wkładam szpulkę w bębenek ( bębenek poziomy). W instrukcji jest napisane, że nitkę wystarczy tylko wyjąc około 5 cm z bębenka i nie przekładać nigdzie i tak działało. Dodam, że bębenek jest inny niż tradycyjny metalowy, o taki: http://www.sew4less.com/images/p_5894_1196887073.jpg (dodam także zdjęcie w załączniku) Także inne opcje działają, tylko te nitki nie łączą się w scieg. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam |
|
Świeżynek
![]() |
|
Powodem może być igła która nie dostaje sie daleko do bębęka i nie wiąże nici lub nr igły do materiału o nici Niektóre maszyny są wyczulone na takie rzeczy sprawdz możliwie wszystkie kąbinacje.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
To nie igła, ponieważ sprawdzałam. Dodam więcej zdjęc w załączniku. Jak zdjęłam pokrywę i wyjęłam szpulke to widać, że chwytak łapie nić robi pętelkę ale nie wychodzi na górę jak "supełek" (scieg)
Może ktos jeszcze się wypowie Pozdrawiam |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dodam że igła nie jest ani za nisko ani za wysoko, w odpowiednim momencie styka sie z chwytakiem, żabki tez sie chowaja jak kręce kołem. Może jakos nitke odpwoiednio wprowadzic w ten bębenek
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dodam że igła nie jest ani za nisko ani za wysoko, w odpowiednim momencie styka sie z chwytakiem, żabki tez sie chowaja jak kręce kołem. Może jakos nitke odpwoiednio wprowadzic w ten bębenek
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a może trzeba wyczyścić okolice bębenka?
a co na to instrukcja obsługi? |
|
Świeżynek
![]() |
|
Zaraz a czy to co pokazujesz ten bębenek to już jest przygotowany do szycia to znaczy czy ta nitka tam luzem leży nigdzie sie ją nie zachacza ??????
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Bo ja mam podobnie położony bebenek i nitka po zahaczeniu przechodzi przez środek w kierunku igły Niewiem próbuje Ci pomóc....
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Na zdjeciu nitka jest luzem, poczym przekrecam kolo w kierunku do siebie i niitka zahacza sie i chwytak i wlasnie przechodzi wtedy przez srodek. Jezeli chodzi o bebenek to nie przekladam przez zadne haczyki tej nitki.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
To kochana nic już dobrego Ci nie powiem bo niewiem ,to trudne .Musisz sama pomalutku dojść, ja tak robie we wszystkich nurtujących mnie rzeczach należe do uparciuchów.Anapewno Ci sie uda......
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.