Wersja do druku

2 strony: < 1 2

Administrator
Ja rozpoczęłam szycie od darmowych wykrojów pobranych z tej strony:

http://www.papavero.pl/wykroje-do-pobrania.html

Mam nadzieję, że nie naruszam tym jakiś zasad forum:) jeśli tak to proszę po prostu zablokować ten wpis :)

A teraz Enny idę buszować po Twoim chomiku z wykrojami :D Dzięki za udostępnienie :D
Nie naruszyłaś ale mam już watek o papavero -> KLIK :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
Witam,poszukuję łatwego kroju do uszycia krótkiego, żakietu,proszę o coś nie skomplikowanego,gdyż jestem poczatkująca.Miałabym pytanie,gdzie szukać szablonów do szycia z zaznaczonymi już liniami szwów i zaszywek,żeby móc od razu po odrysowaniu,wycinać na materiale.Z krojami z burdy mam problemy,bo tam trzeba wszystko samemu dodawać na zapas.
Mistrzyni Krawiectwa
Z krojami z burdy mam problemy,bo tam trzeba wszystko samemu dodawać na zapas.
I to jest bardo mądre, bo każdy ma inne zwyczaje,inną manierę szycia.

Przełam się - to raz, bo zginiesz ;-)90 % masowych wykrojów nie ma dodanych zapasów.

Obrysuj sobie formę na materiale, na lewej stronie - to dwa. Będziesz wiedziała, po czym szyć. Tak zaczynałam ja. I pewnie nie tylko ja. A teraz jest taki wybór kred, mydełek i pisaków - że nie powinnaś mieć problemu z dobraniem odpowiedniego.

Poza tym - przy każdym wykroju Burdy podano, ile zapasu dodać na podłożeniach i w innych problematycznych miejscach.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Administrator
Witam,poszukuję łatwego kroju do uszycia krótkiego, żakietu,proszę o coś nie skomplikowanego,gdyż jestem poczatkująca.Miałabym pytanie,gdzie szukać szablonów do szycia z zaznaczonymi już liniami szwów i zaszywek,żeby móc od razu po odrysowaniu,wycinać na materiale.Z krojami z burdy mam problemy,bo tam trzeba wszystko samemu dodawać na zapas.

Świeżynek
Dziękuję bardzo za pomoc,i bardzo fajny żakiecik:)od razu nabrałam chęci do szycia.
Administrator
Dziękuję bardzo za pomoc,i bardzo fajny żakiecik:)od razu nabrałam chęci do szycia.
I tak trzymaj :hura:

Świeżynek
Z nieba mi spadłaś Enny! Dziękuję, dziękuję, dziękuję!
Stara Gwardia
Odgrzewam kotleta i przedstawiam stronę, na której na razie jest niewiele, ale z czasem będzie przybywac.
Adres jest w stopce :)

Jeśli naruszam regulamin, usuńcie post...

2 strony: < 1 2

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.