Niespodzianka
![]() |
|
NEXT KURS
ZDJ, 1 WYGLĄD UPIĘTYCH SPODNI-zbieramy z tyły spodni, gdy jest duża różnica między talią a biodrami ZDJ, 2 SPRASOWANIE SZWU- po rozpruciu, sprasowujemy szew po to ,żeby nam było wygodnie zaznaczyć linię przeszycia ZDJ, 3 ZAZNACZENIE- miejsce przeszycia, wg. upięcia ZDJ, 4 PRZESZYCIE I ŚCIĘCIE NADMIARU- zszywamy dwie części tylnych nogawek 2x, a następne ścinamy nadmiar zapasu /zostawiamy po ok3cm z każdej strony/ -moja rada: szyjąc rozciągaj szew, żeby nie pękł w trakcie noszenia ZDJ, 5 OBRZUCENIE- technika dowolna, polecam overlock ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
c.d.
ZDJ, 6 ROZPRASOWANIE SZWU- tu sprawdzasz poprawność zadania/tzw.kontrola między_operacyjna/ ZDJ, 7 STĘBNOWANIE- stębnując pod paskiem podkładasz szlufkę, jest to szycie przez wszystkie warstwy materiału ZDJ, 8 ZAMOCOWANIE SZLUFEK- przy górnej krawędzi paska mocujesz szlufki ZDJ, 9 PRASOWANIE- prasujemy tak, żeby szlufki nie odstawały od pasa ZDJ, 10 KONIEC- sprawdzamy swoją pracę Mam nadzieję, że pomogło POZDRAWIAM ![]() ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja robię tak samo ,z tym że jeśli mam tak dużo do zebrania to rozkładam to po troszku na boki i tył.Wtedy kieszonka na tyle spodni oraz zaszewki nie są tak blisko szwu siedzeniowego.Po za tym ok.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jak pięknie ![]() ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Świeżynek
![]() |
|
No dobra a jeżeli spodnie należy zwęzić "po siedzeniu" i przy okazji wzdłuż, jak to zrobić?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ochchch, w końcu wiem, jak to zrobić... może uda mi się dopasować nietrafiony (za szeroki) zakup dla męża
![]() Dziękuję bardzo! |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.