Niespodzianka
![]() |
|
NASTĘPNY KURS
ZDJ,1 WYGLĄD I UPIĘCIE- z czym mamy do czynienia ZDJ,2 ZAZNACZENIE I CIĘCIE- po zaznaczeniu linii poziomej,cięcie następnie rysujemy prostą /przedłużamy rozporek i tniemy Przed końcem nacinamy tzw. ząbek/trójkąt ZDJ,3 DOSZYCIE LAMÓWKI- doszywamy od dołu do tzw.ząbka ZDJ,4 ZAMOCOWANIE "TRÓJKĄTA"- składamy lamówkę z trójkącikiem lewą stroną do siebie/przeszycie ma być widoczne na prawej stronie ZDJ, 5 DOSZYCIE "ZAMKA"- jest to proces doszycia wierzchniej części rozporka, można pomagać sobie szpilką ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
c.d.
ZDJ,6 OD SPODU- w tym momencie sprawdzamy jakość ZDJ,7 DOSZYCIE MANKIETU- pomagamy sobie szpilkami przed samym procesem szycia ZDJ,8 PRASOWANIE- zaprasowujemy zakładki i całość ZDJ,9 GUZIK- wiemy co zrobić? ZDJ,10 KONIEC- sprawdzamy jakość POMOGŁEM ![]() ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tak i to barzdo
Super ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam ,a mozna skrocic rekaw od gory??
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Im nizej od ramienia tym rekaw jest węzszy,więc jeśli skrócisz góra to podkrój pachy też musisz zmniejszyć bo Ci rękawa braknie.Możesz tylko podnieśc sam mankiet w rękawie jeśli ma być skrócony niewiele,wtedy rozporek będzie krótszy.
--- Ostatnio edytowane 2011-02-09 22:15:16 przez honia --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam Cię Arthurze
Twoje kursiki są po prostu bomba ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
Świeżynek
![]() |
|
No i super, pewnie się przyda ![]() JA zawsze obcinałam rękaw i po prostu podwijałam ale to jak robiłam całkiem krótki. Już tak nie robię bo podobno męska koszula z krótkim rękawem nie ma prawa bytu, zgadzam się z tym ale tylko jeśli chodzi o garnitur, natomiast jeśli chodzi o jakąś koszulę na miasto to chyba fajna alternatywa na lato ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-06-07 21:10:23 przez Kasialenka --- ________________________________________________________
'Czasu oszukanie każda próba dla mnie klęską...'
http://szyjenobotolubie.blogspot.com |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.