Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich! Forum przegladam juz od dluzszego czasu ale dopiero teraz postanowilam, ze sie ujawnie
![]() ![]() ![]() Szycie chodzilo za mna juz jakis czas ale najpierw brak kasy na maszyne, potem cos wypadlo, potem zajelam sie dzierganiem itd itp... jakos tak ciagle wracam do idei szycia, wiec postanowilam, ze tym razem wezme sie za to na powaznie.. No i wrocilam do punktu 1. - brak kasy na maszyne ![]() Ale jakos sie zgadalam z kolezanka z pracy i okazalo sie, ze ona ma w garazu stara nieuzywana sztuke i moze mi przyniesc (za DARMO! ![]() Tak czy siak, witam wszystkich serdecznie i mam nadzieje, ze jeszcze nie raz uzyskam pomoc od tak uzdolnionych forumowiczek i forumowiczow! |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Witaj. Jak maszyna ma zygzak (widzę, że ma i jest cudna) to tylko igłę dokup ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-02-27 06:01:12 przez agaaffek --- --- Ostatnio edytowane 2012-02-27 14:01:34 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Cześć Ratatox. U mnie było tak samo - dostałam od koleżanki Łucznika z piwnicy. I też się męczyłam z naprężeniem nitki ![]() Ja ostatnio siedzę w dzianinach i szyję ściegiem prostym, tkanina sama się naciąga gdzie trzeba i wszystko gra ![]() Powodzenia. Asia ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Witaj!
Ze ściegami do streczu wcale nie jest tak łatwo, bo po prostu - wiele maszyn tak ma, że ściegi streczowe niemiłosiernie rozciągają dzianinę i szew wygląda po prostu paskudnie ![]() Drobny ścieg zygzakowy o średniej długości ściegu wystarczy ![]() Slow sewing... Planuję uszyć sobie spódnicę i już myślę, jak tu sobie szycie utrudnić ![]() ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
Witam, witam serdecznie na forum ![]() Wspaniały gest koleżanki - tak to się zwykle zaczyna - ta przygoda zwana szyciem ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Cześć no i życzę sukcesów !!! ________________________________________________________
Elwira |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziekuje za mile przywitanie!
![]() nie wiedzialam, ze zwykly zygzak sie rozciaga..(duzo jeszcze nauki przede mna) ale w takim ukladzie bede probowac (oczywiscie jak juz troche potrenuje). Poki co uszylam jako pierwszy moj projekt torbe - gdyz nie trzeba dopasowywac, mierzyc itd. ![]() Ale planuje teraz spodnice z polkola... jestem na etapie wykrawania z materialu wiec kilka dni (tygodni) minie zanim podziele sie zdjeciami ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
witaj ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
witam serdecznie i zachęcam do aktywności ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Witam i życzę wytrwałości ![]() ________________________________________________________
www.kreatywnapaula.blogspot.com |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.