Świeżynek
![]() |
|
Okazuje się, że w Pałacu w Wilanowie ogłoszono bardzo ciekawy konkurs.
Chodzi o rekonstrukcje, bądź stworzenie ubioru inspirowanego stylem Heleny Modrzejewskiej. Zamieszczam link do szczegółów ![]() http://wilanow-palac.pl/web/file/konkurs_helena_modrzejewska_ikona_stylu/index.php?header_id=2&lang=PL |
|
Administrator
![]() |
|
Ciekawy i bardzo pracochłonny ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wow, na tamtym linku są również wykroje:] ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Wydaje mi się,że to jest raczej konkurs dla bardzo zaawansowanych i odważnych. ________________________________________________________
zapraszam na mój blog: http://ignacynka.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
No właśnie nie wiem, wydaje mi się to nie takie trudne, i super. Tylko chyba trzeba dość dużo pieniędzy włożyć np. w tkaniny i dość dużo pracy. A wiadomo, pieniędzy i czasu nikt nie ma za dużo.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
genialne wyzwanie, ale niezwykle wymagające, praco- i kosztochłonne
takich cudnych sukien nie można uszyć z "jakiś tam" tkanin czy byle jakich dodatków, jedynie sukienka kąpielowa wymyka się z tej konwencji ![]() ja w każdym razie poddaję się w przedbiegach ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
WOW...strasznie podobają mi się te gorsety, czy tam góry sukienek...
umie ktoś robić te wykroje??? ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Wykrój jest do pobranie gdy określisz się którą suknię chcesz szyć.
Mi się te kreacje podobają ale kompletnie nie kręci mnie szycie takiego czegoś, to trzeba lubić tak jak np. kolega Ludwig, który gdzieś przepadł ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
nie.. nie... takie wyczynowe szycie, to też nie moja bajka...
ale te gorsety podobają mi się, zmieniłabym to i owo, czyli przestało by być gorsetem przede wszystkim i normalnie rewelacja... i to nie tylko rokoko... ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.