Świeżynek
![]() |
|
Witam
![]() Mianowicie moim problemem jest zrywająca się nić górna. Jest tak, że jakiś czas szyje, szyje a po chwili zrywa się górna nitka. Próbowałam już wszystkiego zmieniałam jej naprężenie od 0-9 i nadal nic, wymieniałam igłę i nadal nic. Czy jest na to jakaś inna rada niż serwis ?? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Piszesz, że próbowałaś wszystkiego. A próbowałaś zmieniać nici - częstą przyczyną zrywania się nici jest ich gatunek. Ja staram się stosować dobre gatunkowo nici. Często gorsze nici w którymś momencie zaczynają się rozdwajać podczas przesuwania między talerzykami naprężacza i w końcu się zrywają.
--- Ostatnio edytowane 2012-03-10 14:31:01 przez jolka68 --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Jolka wyjęłaś mi to z ust ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Od początku używam tych nici i dopiero od niedawna zaczęło coś się psuć i właśnie spróbowałam innych nici i szyło przez dłuższą chwilę, po czym znów się zerwała. Zapomniałam też dodać, że czasem też zrywa nić jak są jakieś niewielkie zmiany wysokości tkaniny, np. jak zwężałam spodnie i już końcówkę miało zszyć to przy tej zakładce zerwało ;<
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Tez miałam ten problem z (łucznik OLA830) Zrywała się często nic górna(używam tych samych rodzajów), tak jak ty zmieniłam igły, nici, naprężenie, a nie przyszło do główki by wyczyścić i naoliwić maszynkę od wewnątrz, PROBLEM MINĄŁ.
Po prostu musisz wyjąć elementy,stopkę oczyścić je z jak ja to mówię "baboszków" naoliwić i po problemie. pozdrawiam ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z czystej ciekawości - jaka była diagnoza?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dobre pytane
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.