|
Świeżynek
![]() |
|
|
Witam serdecznie
Doszłam do wniosku, że zanim zasypię to forum rozmaitymi pytaniami wypadąłoby się przywitać No to tak... Szyję od mniej więcej dwóch tygodni Póki co to tyle - lece do innych działów zadawać nie dające mi spać po nocach pytania... |
|
|
Administrator
![]() |
|
|
Colett witaj Bardzo fajnie, ze już zaczęłaś szyć Pytaj śmiało, postaramy się pomóc :] ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria * Susanna szyje - mój blog |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Witaj, też mam do swoich pierwszych prac słabość i czekam na pierwsze uszytki z ciekawością:] ________________________________________________________
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Swoich początków się nie zapomina Witamy! Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
|
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
|
witaj ________________________________________________________
|
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
|
Colett,przypomniała mi,że w mojej podstawówce uczono podstaw szycia,robótek i gotowania-to dziewczynki.Chłopcy mieli osobną klasę-warsztat.Robili karmniki i inne potrzebujące męskiej ręki przedmioty.kiedy było u dziewcząt gotowanie-czekali pod naszą pracownią na smakołyki.To były czasy najgorszego kryzysu komuny.Zdobycie przez rodziców materiałów pomocniczych ,było nie lada wezwaniem.Sale były dobrze wyposażone w sprzęty.Teraz tego nie ma,albo jest odwrotnie-mój syn miał na szydełku zrobić łapkę do kuchni.Mało wychowawcze ale zrobiłam to za niego.Wydawało mi się to mało praktyczne dla faceta.Przyszycie guzika ,to co innego.
|
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
Wszystkim ślicznie dziękuję za tak miłe powitanie
Myślę, że jeszcze w tym tygodniu lub na początku przyszłego pokażę, co mi tam spod maszyny wypadło
Ja w podstawówce na technice wyszywałam, gotowałam, pamiętam, że miałyśmy nawet zajęcia, na których paliłyśmy kawałki tkanin, żeby nauczyć się je rozpoznawać po tym jaki dają dym Teraz nawet się nie orientuje jak to wygląda, ale jest równouprawnienie itd. więc pewnie dziewczynki wbijają gwoździe, a chłopcy szyją fartuszki |
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
|
Colett gwóźdź też potrafię wbić jak mam taką potrzebę.
--- Ostatnio edytowane 2012-04-11 21:21:23 przez Magdatoma --- |
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Witaj ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook