Niespodzianka
![]() |
|
Rozpoczynam nastepny kurs
zdj, 1 wygląd sweterka zdj, 2 delikatne prucie-każdy rękaw jest połączony szwem łańcuszkowym, wystarczy umiejętnie zaciągnąć nitkę i spruć/ Jeśli jest przeszyte ściegiem overlockowym, to też nie problemu zdj, 3 zaznaczenie-kreślimy i zaznaczamy o ile ma być skrócony rękaw i nakładamy drugi rękaw, żeby można było wykreślić krzywą/główkę rękawa zdj, 4 cięcie-tniemy niezapominając dodać zapas na szew zdj, 5 doszycie-tu na zdjęciu stębnówką/jeśli nie masz wprawy możesz sobie najpierw upiąć szpilkami/ cały proces zaczynam od miejsca styku obu szwów ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
cd.
zdj, 6 overlock-koniecznie jest potrzebny, gdyż splot dzianinowy b. szybko może sie spruć i oczka mogą "lecieć"- obszywamy cała pachę Jeśli nie masz overlocka, to zyg-zkiem dośc gęstym ściegiem przeszyj zdj, 7 prasowanie-oczywiście z duszą na ramieniu, żeby włoski na sweterku nie przypalić zdj, 8 koniec- sprawdzamy jakość wykonanej pracy I jak proste? POZDRAWIAM ![]() ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Podobnie skracam czasami rękawy w marynarce, jak ma rozporki z wyszytymi dziurkami. Wychodzi mi tak szybciej i ładniej niż skracanie dołem. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jasno wyjaśnione. ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie. ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
A ja jakiś czas temu wpadłam na pomysł,żeby skrócić rękawy od drugiej strony. Kompletnie zielona w temacie obcięłam nadmiar i obszyłam zwykłym prostym ściegiem, okropnie krzywo, a z rękawów zrobiły się "dzwony". Teraz już wiem teoretycznie jak zabrać się za obszywanie dzianiny, ale opór i strach przed zniszczeniem kolejnego swetra pozostał... ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.