Wersja do druku

Niespodzianka
Rozpoczynam nastepny kurs

zdj, 1 wygląd sweterka
zdj, 2 delikatne prucie-każdy rękaw jest połączony szwem łańcuszkowym, wystarczy umiejętnie zaciągnąć nitkę i spruć/ Jeśli jest przeszyte ściegiem overlockowym, to też nie problemu
zdj, 3 zaznaczenie-kreślimy i zaznaczamy o ile ma być skrócony rękaw i nakładamy drugi rękaw, żeby można było wykreślić krzywą/główkę rękawa
zdj, 4 cięcie-tniemy niezapominając dodać zapas na szew
zdj, 5 doszycie-tu na zdjęciu stębnówką/jeśli nie masz wprawy możesz sobie najpierw upiąć szpilkami/ cały proces zaczynam od miejsca styku obu szwów

Artur

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
z czym mamy do czynienia delikatne prucie zaznaczenie cięcie doszycie
Niespodzianka
cd.
zdj, 6 overlock-koniecznie jest potrzebny, gdyż splot dzianinowy b. szybko może sie spruć i oczka mogą "lecieć"- obszywamy cała pachę Jeśli nie masz overlocka, to zyg-zkiem dośc gęstym ściegiem przeszyj
zdj, 7 prasowanie-oczywiście z duszą na ramieniu, żeby włoski na sweterku nie przypalić
zdj, 8 koniec- sprawdzamy jakość wykonanej pracy

I jak proste?

POZDRAWIAM:)

Artur

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
overlock prasowanie koniec
Stara Gwardia
Podobnie skracam czasami rękawy w marynarce, jak ma rozporki z wyszytymi dziurkami. Wychodzi mi tak szybciej i ładniej niż skracanie dołem.
A ja jakiś czas temu wpadłam na pomysł,żeby skrócić rękawy od drugiej strony. Kompletnie zielona w temacie obcięłam nadmiar i obszyłam zwykłym prostym ściegiem, okropnie krzywo, a z rękawów zrobiły się "dzwony". Teraz już wiem teoretycznie jak zabrać się za obszywanie dzianiny, ale opór i strach przed zniszczeniem kolejnego swetra pozostał...

mój blog: http://skraddarsy.blogspot.com/ . Zapraszam :-)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.