Niespodzianka
![]() |
|
Rozpoczynam nowy wątek pomocny dla ludzi, którzy palą papierosy- sam jestem palaczem, więc wiem w czym rzecz.
ZDJ, 1 DZIURA- nie załamuj się! ZDJ, 2 DOCIĘCIE SPALENIZNY-wbrew pozoru musisz powiększyć dziurę nie dlatego, że jest mała, tylko po to żeby ściąć stopiony fragment ZDJ, 3 WYGLĄD-a tak to wygląda ZDJ, 4 POSYPKA-najlepiej jak użyjesz kleju do tkanin w proszku obsypując dziurę wokoło ZDJ, 5 DOPASOWANIE ŚCINKA-kawałek materiału dopasowujesz do splotu nogawki-najlepszym ścinkiem będzie dół nogawki spodni lub obsadzenie kieszeni tylnej spodni. ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
CD.
ZDJ,6 PRZYKLEJENIE FLIZELINY-od spodu, na przyklejony ścinek naklejamy większy kawałek flizeliny ZDJ,7 KONTROLA OD SPODU-sprawdzamy jakość klejenia ZDJ,8 KONTROLA Z WIERZCHU-sprawdzamy wizualnie czy nam się podoba ZDJ,9 RĘCZNE OBSZYCIE DZIURY-obszywamy dziurkę do okoła cienką nitką, wbijając igłę na wylot przez wszystkie warstwy ZDJ,10 ZAPRASOWANIE-kontrola i przeprasowanie ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
cd.
ZDJ,11 EFEKT KOŃCOWY-sprawdzasz swoje dzieło ZDJ,12 POWTÓRKA-cieszysz oko ZDJ,13 TO SAMO-innego sposobu nie znam Przydało się? POZDRAWIAM ![]() ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Do tej pory nie miałam pojęcia, że istnieje klej do tkanin w proszku. Jakie jeszcze ciekawe wynalazki posiada krawiectwo? ![]() ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie. ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
O kleju do tkanin słyszałam jak i widziałam - faktycznie bardzo pomocna rzecz :] ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Dobrze wiedzieć, że i na taką dziurę jest sposób.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No i gdzie ta dziura??? ![]() Arturze gdze kupiłeś tą posypkę?? bo ja za każdym razem jak o nią pytałam w pasmanteri to patrzeli na mnie jak na kosmitę, zresztą ja pam Pecha z tymi pasmanteriami bo za każdym razem jak o coś pytałam to dziwnie na mnie patrzeli bo akurat tego co ja szukałam to ani widu ani słychu ![]() ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
klej kupiłem tu:
http://www.kdc.pl/szukaj.html?query=klej&ftrActive=1&p=1&cat_id=&srtField=&search=1&ftrCategory1=&x=33&y=12 a piankę to pewnie kupiłaś w sklepie tapicerskim/ z meblami/? ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ![]() ![]() a ten klej to ciut drogi jest :/ ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
Kochana Reggi jest wiele rzeczy na tym świecie na których się nie znam i przyznaję się do tego. Staram się jednak nieco "liznąć" prawie każdy temat, ale na pewno nie jestem omnibusem. Krawiectwo- to jest to co uwielbiam i staram się jak najmocniej w nie zagłębić.
Gorąco pozdrawiam ________________________________________________________
Artur
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.