Wersja do druku

Niespodzianka
Rozpoczynam nowy wątek pomocny dla ludzi, którzy palą papierosy- sam jestem palaczem, więc wiem w czym rzecz.
ZDJ, 1 DZIURA- nie załamuj się!
ZDJ, 2 DOCIĘCIE SPALENIZNY-wbrew pozoru musisz powiększyć dziurę nie dlatego, że jest mała, tylko po to żeby ściąć stopiony fragment
ZDJ, 3 WYGLĄD-a tak to wygląda
ZDJ, 4 POSYPKA-najlepiej jak użyjesz kleju do tkanin w proszku obsypując dziurę wokoło
ZDJ, 5 DOPASOWANIE ŚCINKA-kawałek materiału dopasowujesz do splotu nogawki-najlepszym ścinkiem będzie dół nogawki spodni lub obsadzenie kieszeni tylnej spodni.

Artur

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
dziura i co dalej? przycięcie stopionego materiału wygląd posypka dopasowanie ścinka
Niespodzianka
CD.
ZDJ,6 PRZYKLEJENIE FLIZELINY-od spodu, na przyklejony ścinek naklejamy większy kawałek flizeliny
ZDJ,7 KONTROLA OD SPODU-sprawdzamy jakość klejenia
ZDJ,8 KONTROLA Z WIERZCHU-sprawdzamy wizualnie czy nam się podoba
ZDJ,9 RĘCZNE OBSZYCIE DZIURY-obszywamy dziurkę do okoła cienką nitką, wbijając igłę na wylot przez wszystkie warstwy
ZDJ,10 ZAPRASOWANIE-kontrola i przeprasowanie

Artur

Załączone obrazy

naklejenie flizeliny kontrola od spodu kontrola z wierzchu ręczne przeszycie zaprasowanie
Niespodzianka
cd.
ZDJ,11 EFEKT KOŃCOWY-sprawdzasz swoje dzieło
ZDJ,12 POWTÓRKA-cieszysz oko
ZDJ,13 TO SAMO-innego sposobu nie znam
Przydało się?
POZDRAWIAM:)

Artur

Załączone obrazy

efekt końcowy powtórka the end
Stara Gwardia
Do tej pory nie miałam pojęcia, że istnieje klej do tkanin w proszku. Jakie jeszcze ciekawe wynalazki posiada krawiectwo? :)
O kleju do tkanin słyszałam jak i widziałam - faktycznie bardzo pomocna rzecz :]

* Susanna szyje - mój blog :)

Stały Bywalec
Dobrze wiedzieć, że i na taką dziurę jest sposób.
Stara Gwardia
No i gdzie ta dziura??? :D
Arturze gdze kupiłeś tą posypkę?? bo ja za każdym razem jak o nią pytałam w pasmanteri to patrzeli na mnie jak na kosmitę, zresztą ja pam Pecha z tymi pasmanteriami bo za każdym razem jak o coś pytałam to dziwnie na mnie patrzeli bo akurat tego co ja szukałam to ani widu ani słychu :( a wychodząc ze skelpu czułam sie jak idiotka najzabawniej było jak pytałam o gąbkę poliestrową do gorsetów byłam w 6 pasmanteriach, w 6 salonach krawieckich i w 5 salonach z sukniami ślubnymi które szyją na miare i wiecie co??? i nic i na allegro .... zgadnijcie gdzie udało mi się kupić tą gąbkę (pianka poliutrtanowa)

Niespodzianka
klej kupiłem tu:

http://www.kdc.pl/szukaj.html?query=klej&ftrActive=1&p=1&cat_id=&srtField=&search=1&ftrCategory1=&x=33&y=12

a piankę to pewnie kupiłaś w sklepie tapicerskim/ z meblami/?

Artur

Stara Gwardia
:( No zgadłeś, czy jest coś czego ty nie wiesz:-S:-S
a ten klej to ciut drogi jest :/

Niespodzianka
Kochana Reggi jest wiele rzeczy na tym świecie na których się nie znam i przyznaję się do tego. Staram się jednak nieco "liznąć" prawie każdy temat, ale na pewno nie jestem omnibusem. Krawiectwo- to jest to co uwielbiam i staram się jak najmocniej w nie zagłębić.
Gorąco pozdrawiam

Artur

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.