Świeżynek
![]() |
|
witam pieknie
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na moje oko to jet dwuigłówka łańcuszkowa z lamownikiem. Lata temu szyłam takie rzeczy w szkole na praktykach
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Na moje też
![]() Dwuigłówka drabinkowa z lamownikiem . |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
coverlock to jest 5-nitkowy overlock + 2 i 3-nitkowe ściegi drabinkowe,i ścieg łańcuszkowy ,przynajmniej ja mam taką maszynę kupioną jako coverlock,
jak to ma byś szycie na większą skalę, to taka maszyna zrobi to idealnie , lamownik /też drogi/trzeba dokupić osobno: dla mnie to jest renderka , http://eti.com.pl/Katalog/Coverloki-janome/Coverlok-maszyna-drabinkowa-2-i-3-iglowa-Janome-1000CPX.html --- Ostatnio edytowane 2012-04-22 13:33:01 przez zanetta --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
och moje Panie dziekuje za pomoc
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
myślę ,że Jola miała na myśli taką maszynę jak ta z -eti -,/a przynajmniej tego typu/
lamownik kupuje się jako osobne wyposażenie ,do konkretnej maszyny , ta renderka ma profesjonalny lamownik ,można obejrzeć go na stronie -eti-, do overlocka/coverlocka/ też można dokupić lamownik, pod warunkiem ,że ten overlock ma ściegi drabinkowe , bo właśnie nie wiem ,czy każdy 5-nitkowy overlock ma ściegi płaskie/drabinka/, chyba ,że chodzi Ci o maszyny przemysłowe ? to poczekamy na Jolę ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-04-22 16:55:08 przez zanetta --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Renderówka jest maszyną która można przestawić na dwuigłówkę łańcuszkową a dodając lamownik posłuży do lamowania odzieży.
Ja szyłam na przemysłowej maszynie w zakładach dziewiarskich, ale tam maszyny były wszelakiego rodzaju ( od maszyn które dziewiarskich które tworzyły dzianiny różnego rodzaju poczynając, po maszyny szyjące jak owerloki, flatloki, kapówki, gumówki,guzikarki i nie wiem tam jeszcze co) --- Ostatnio edytowane 2012-04-22 17:54:22 przez jolka68 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na moje oko to wygląda na to że to było szyte na dwóch maszynach. Na renderówce dwuigłowej(pierwsze dwie fotografie) i na owerloku 4-nitkowym (fotografia trzecia).
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Myszka autorce pytania chodziło przede wszystkim o obszycie dekoltu. Masz rację na zdjęciu widać przeszyte ramię koszulki na owerloku.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Najlepsza była by renderka przemysłowa trzyigłowa z przeplataczem i możliwością zamontowania lamownika. Np. KANSAI SPECJAL.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.