Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Zakupiłam sobie stopke do marszczenia ale w żaden sposób nie moge dojść do tego jak ustawić maszyne zeby mi marszczyła.Prosze o pomoc bo w tej chwili jest mi marszczenie bardzo potrzebne!!!
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Spróbuj na łatce szyć, ścieg jak najdłuższy o ile dobrze pamiętam i reguluj naprężenie górnej nici ale teraz Ci nie powiem czy ma być ciasno czy luźno ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Naprężenie ma być ciasno, im ciaśniej tym bardziej zmarszczona tkanina ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
próbowałam i nic, może ząbki sa za nisko???
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
może trzeba ustawić ścieg na max. zdjęcie trochę małe ale z tego co widać to jest to stopka do marszczenia dolnej warstwy materiału z jednoczesnym płaskim szyciem górnej warstwy materiału. podczas szycia (marszczenia) trzeba luźno puszczać materiał który ma być zmarszczony.
--- Ostatnio edytowane 2012-05-02 20:12:52 przez myszka67 --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
material poprostu stoi mi w miejscu na max mam ścieg zrobiony i napręzenie i nic, pomysły mi sie wyczerpały
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
trzeba sprawdzić czy przy opuszczonej stopce stopka przylega do płytki ściegowej. być może jest tak że stopka nawet jak jest opuszczona to nie dostaje do ząbków.trzeba też sprawdzić czy ząbki wychodzą ponad powierzchnię płytki sciegowej.
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
![]() |
|
Ja szyję tą stopką ,ustawienie ściegu prostego musi być na najdłuższym ,a naprężenie na najmniejszym stopniu.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja tam nie robiłam filozofii z tą stopką i bardzo ładnie mi marszczyła... płótno.
Naprężenie dałam odpowiednie do materiału, minusem całej zabawy był fakt, że musiałam zdejmować większą część urządzenia i trochę za słabo przykręciłam ją później... ale to już mea culpa.. Natomiast o ile się nie mylę słabo mi wyszło marszczenie śliskich, elastycznych materiałów, ktore i tak problematycznie się szyje. ![]() ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.