Świeżynek
![]() |
|
Jestem nowicjuszką jeśli chodzi o szycie, no ale mam małe plany i marzenia
![]() Chciałabym fachowym stwierdzeniem dowiedzieć się czy da radę przerobić starą miętową (właściwie za kolor zaprzątam sobie nią głowę) marynarkę/płaszcz? ciotki przerobić na coś nowoczesnego/modnego, chodzi mi o jakąś krótszą marynarkę i myślałam o złotych dodatkach (może coś w stylu tej skórzanej marynarki której zdjęcie tu wstawie) Bardzo proszę o pomoc, wszelkie uwagi i rady. Pozdrawiam |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
czy to tylko kwestia skrocenia? czy tez rozmiaru?
skrocic napewno mozna, ale jak ja rozprujesz troche to bedziesz moze mogla nieco zebrac po bokach zeby byla bardziej dopasowana do talii. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dać się da ![]() Mi zdarzają się takie klientki z takimi problemami jak ty, niestety większość z nich później mi przyznaje racje że wyglądają beznadziejnie i pomimo że wydały tyle na przeróbkę nie noszą tego bo źle się czują w tym fasonie czy kolorze ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zamiast odpruwac podszewke, po prostu odetnij parę centymetrow dółu. Jesli jest za szeroki w ramionach, to wypruj rekawy zakietu i podszewki. Trzeba na szwie ramion pewnie skrocic i zwezic po bokach zakiet - to samo na podszewce. Jesli nie szylas nigdy to wez sobie jakis wykroj z Burdy i na jego podstawie podkroj pache. Troszke roboty na pewno bedzie, ale da sie przerobic na krotszy i wezszy.
Kolnierz zostawilabym taki, jaki jest - trudniej bedzie przerobic na dokladnie taki, jak na pierwszym zdjeciu. Martwią mnie tylko te cięte kieszenie na dole po bokach marynarki, ale jesli zakiecik na koncu ma byc w sam pas, to moze po prostu sie je odetnie. A co do zlotych dodatkow, to na koncu juz mozna przyszyc jakies fajne, zlote duze guziki. Albo kupic jakies lancuszki i naszyc epolety na ramiona, tez to fajnie wyglada. --- Ostatnio edytowane 2012-05-03 10:14:50 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeszcze napisze Ci tak: jesli marynarka cioci lezy i w niej nie chodzi, to warto sprobowac i ja przerobic nawet, jesli jestes poczatkująca. MOze kiedys w sh trafisz na jakas fajną, za duza, to juz bedziesz wiedziala jak sie to robi. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
dokładnie nie zaszkodzi po ćwiczyć pomimo że może się nie udać, zawsze jakieś doświadczenie zostanie ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.