Stara Gwardia
![]() |
|
Kochani, kombinuję i kombinuję ale chyba nic nie wymyślę.
Jak wszywam podszewkę do żakietu to wszystko jest OK, dopóki nie dojdę do miejsca w rogu na dole. Podszewkę wszywam kładąc prawą stroną na prawej żakietu, zaczynam od odszycia szyii idę w dół. Zawsze zostawiam wolne miejsce w narożniku (miejsce zaznaczyłam na obrazku czerwonym kółkiem), przyszywam dół, i drugą stronę. Wywracam żakiet przez otwór w rękawie, i nastęnie ręcznie kombinuję przyszywanie podszewki do narożnika. Wychodzi to niezbyt ładnie i krzywo. Na pewno jest na to jakiś sposób, ale ja do tego sama nie dojdę... Pomożecie? PS wybaczcie obrazek rysowany w paincie ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-05-18 14:19:46 przez iskralight --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ślicznie narysowany. Ja bym tak nie umiała ![]() Arthur - rób tutorial ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
w tym przypadku zrobiłabym trochę inaczej. Jeśli dół żakietu obszywasz listwą z długości i jak piszesz masz problem z przyszyciem podszewki w rogu to może troche inny sposób ( myślę że łatwiejszy w zszyciu).- dot. załącznika
Natomiast jeśli chciałabyś odszyć dół żakietu osobną listwą wszycie podszewki nie jest skomplikowane. Połącz podszewkę wraz z listwą którą obszywasz dół żakietu, potem do tak odszytej części przyszyj obłóżenie przodu - tak jak jest to narysowane na Twoim rysunku. Nie powinnaś mieć z tym najmniejszego problemu. Ja wszywając podszewkę do żakietu dodaję w podszewce ok 2-3cm na długości, a podczas łączenia podszewki z obłożeniem przodu robię "zakładkę" z podszewki dopasowując długości. Mam nadzieję że nie skomplikowałam zbyt opisu. |
|
Niespodzianka
![]() |
|
jutro coś wkleję tylko muszę znaleźć w bazie danych ![]() ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
Na potrzeby tego wątku stworzone ze ścinków
sposób I zdj1-przód podklejony z doszytym boczkiem oraz podklejone bezeco/odszycie/klapa z doszytą podszewką zdj2-zaznaczenie dołu zdj3-zaprasowanie dołu zdj4-wierzch ułożony na równo z bezecem i podszewką zdj5-doszycie bezeca -dół zaczynamy szyć od miejsca doszycia bezeca do podszewki w miejscu zaprasowania wierzchu a następnie po linii frontu ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
zdj6-pokazane jest tu jak jest doszyte bezeco
zdj7-miejsce,w którym zaczynamy zszywać dół(2/3 od frontu przodu) zdj8-pokazane jak przeszyć uwaga nie zapomnij wysunąć podszewki na ok2cm zdj9-zszyty dół zdj10-widok od strony wierzchu ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
zdj11-zagięcie rogu
zdj12-widok od strony poszewki zdj13-zaprasowanie dołu ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
sposób II
zdj1-połowa szerokości bezeca i od tego miejsca zaczynamy wysuwać zdj2-pomocna szpilka przy wysuwaniu bezeca zdj3-pokazane tu jak doszyć dół z wysuniętym bezecem i podszewką zdj4-zagięcie rogu zdj5-widok od strony podszewki ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
zdj6-widok zaprasowanego dołu-widać tu skos na bezecu, które będzie pracowało w trakcie noszenia
zdj7-mocowanie zdj8-widok mocowania zdj9-widok mocowania tylko samej poszewki do szwu po to żeby pracowało i nie było na sztywno zdj10-widok od środka mam nadzieję,że pomogłem Pozdrawiam Artur ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
pomogłeś i to bardzo, sposób drugi jak dla mnie bardziej przejrzysty ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.