Świeżynek
![]() |
|
Witam, chciałam zapytać czy da się skrócić spodnie z zamkami w nogawkach?
Na tym linku są dokładnie te spodnie o które mi chodzi: http://www.sportowastrefa.pl/p/328/3347/damskie-spodnie-do-tenisa-nike-border-woven-pant-405201-010-spodnie-odziez-damska-tennis.html Czy da się coś z tym zrobić? |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam.moim zdaniem da się skrócić spodnie z zamkami w nogawkach.
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
Witaj
Dla laika-nie Dla zawodowca -owszem da się to skrócić. Wiadomo,że analogicznie i nogawki i zamek się skraca. Jedyny problem to technika wykonania, a tu musisz mieć zaufana osobę. Pozdrawiam Artur ________________________________________________________
Artur
|
|
Świeżynek
![]() |
|
witam.Arthur ma racje.Skrocenie tego typu spodni nie jest latwe.pisze,bo swego czasu takie skracalam.
![]() --- Ostatnio edytowane 2012-05-19 00:28:18 przez Jagna33 --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
ja nie jestem zawodowcem tylko można powiedzieć samoukiem ,ale jak sie to lubi to nie ma problemu ja jestem tylko po kursach i codziennie cos przerabiam.pozdrawiam
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja takie-albo bardzo podobne spodnie -skracałam.
One miały w środku podszewkę, tak, ze byly dwie warstwy materiału zewnętrzna i wewnetrzna. Jest to do zrobienia -ALE zastanów się czy warto? Ilość pracy jest na prawdę BARDZO duża: Tzn. trzeba wypruć zamek, obciąć obie warstwy, zwracając uwagę na to,że ta wewn. nie jest szyta na prosto, tylko właśnie ma zapas pozwalający na wygodne poruszanie się. W tych "moich" spodniach, była tak jakby "zbluzowana" na dole, tzn. było więcej materiału, pod wzgl. długości w stosunku do materiału wierzchniego. Potem trzeba wszyć zamek i wreszcie przyszyć podszewkę. Tzn. tak, jak było poprzednio, do zamka, tak aby znajdował się pomiędzy warstwą zewn. a podszewką w środku. Jeśli po bokach masz naszyte pasy ozdobne, to dodatkowa praca. Wykonalne jest...ale dla amatora -robota na dobrych kilka wieczorów. Uczciwie mówię, mordowałam się strasznie. Te materiały "sportowe" ciężko się szyje (no, amatorowi ciężko).
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja bym wypruła zamek i skrocila o tyle ile trzeba ,a potem wszyła dopasowany długością ,ale jak napisała amatorskie szycie ,materiały sportowe są trudne w szyciu.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Aha, dzięki za pomoc.
One nie mają podszewki jest tylko jedna warstwa więc aż tak źle nie powinno być ![]() Warto to zrobić ponieważ kupiłam je już jakiś czas temu i nie chodzę w nich, bo są za długie i nie chcę żeby się potargały na dole bo wtedy to już w ogóle będzie katastrofa. he Jeszcze raz dziękuję za pomoc ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
A jeśli dałabym je do krawca to ile mogło by takie coś kosztować bo po tym co się dowiedziałam raczej nie podejmę się tego sama.
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
jeśli nie ma podszewki,to spróbuj sama to zrobić ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.