Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Stara Gwardia
Szukam osoby najchętniej z południa Warszawy (Mokotów, Ursynów) znającej się na naprawie maszyn do szycia. W mojej nowej maszynie obluzowała się i odkręciła 1 mała śrubka. Niestety, koszt podawany przez 'złote rączki' to min. 50 PLN. Wg. mnie max. to ok. 30 zł
Maszyna działa bez zmian.

W ogóle uczciwego serwisu maszyn do szycia w okolicach szukam - na wszelki wypadek i do polecenia.

Kontakt na skrzynkę forumową, oddzwonię.

--- Ostatnio edytowane 2012-05-26 11:18:47 przez Koma ---
Dzięki, sprawę maszyny rozwiązałam.
Jeżeli ktoś chce swoją firmę polecić proszę bardzo.
ja tylko przestrzege przed panem ktory naprawia maszyny na grojeckiej w warszawie, umawiajac sie przez telefon ze np potrzebuje sie stopki do danej maszyny podaje cene np 15 zl, jak rpzychodzi si epo dobior to stopka ta juz kosztuje 25, bo musial sie naszukac, zarowno ja jak i moje znajome juz kilka razy mialysmy taka sytuacje, wiec przestalysmy korzystac z uslug tego pana, bo po prostu jest nieslowny, a dziwnym trafem za akzdym razem dana rzecz drozej o 40%.
Stara Gwardia
To ja tak miałam ostatnio z warzywami :). Najpierw cena była niby 4 zł, a kiedy już były spakowane, kosztowały nagle 5.

Załatwiłam sprawę w autoryzowanym serwisie Łucznika, pan rzeczywiście znał się na maszynach więc szybko znalazł odpowiednie miejsce dla śrubek, była jeszcze na gwarancji -na szczęście. Tego samego dnia miałam maszynę z powrotem, było b. miło , pogadaliśmy sobie o maszynach w ogóle. Na szczęście mój typ zbyt często nie trafia do serwisu :). Problemem byłby dojazd, bo z południa jest to na końcu świata, ale nie żałuję. :)

W poprzedniej propozycji najbardziej wystraszyła mnie nie tylko cena ale prośby o buziaki, no i dywagacje na temat tego czy sama mieszkam. Dyskretnie nie podam, który to serwis, być może ten pan zachowa się inaczej w innej sytuacji, ale ochoty na usługi TEGO 'speca' nie miałam zbytniej, zwłaszcza że dowiedziałam sie z sieci, że serwis istnieje od początku lat 80-tych :prosi::wysmiewacz:
Miałam ostatnio parę takich problemów, gdybających panów ciężko było później wyprosić.

Do walki o należącą mi się gwarancję zachęciła mnie przemiła pani z mokotowskiego punktu sprzedaży Bernin, osoba b. praktyczna, chyba krawcowa z zawodu.

Misia
Witam

Podłącze się do tematu. Mam starego łucznika 884 ale wymaga on regulacji. Możecie mi poradzić gdzie na terenie warszawy zajmą się moją maszyną porządnie za rozsądne pieniądze?
Najlepiej okolice Bemowa ale zadowolę się każdym sprawdzonym miejscem.

Pozdrawiam
Karol

--- Ostatnio edytowane 2012-07-20 22:15:49 przez klik ---
Stara Gwardia
proponuje wyguglac sobie, jest kilka takich miejsc.
Świeżynek
Znalazłem bardzo wiele takich miejsc w warszawie ale proszę o polecenie mi miejsca gdzie mnie nie oszukają.

--- Ostatnio edytowane 2012-07-24 02:16:35 przez klik ---
Stara Gwardia
mowiels ze okolice bemowa wiec zasugerowalam ci google, jest pan na grojeckiej ale po kilku sptkaniach z nim nie poleiclabym go, uwaza ze to co mowi klient jest niewazne, i na dodatek oszukuje troche co do cen, ustala inaczej, jest pozniej inaczej, a on za kazdym razem mowi ze to dlatego bo musial sie naszukac np stopki do lucznika itp. raz keidys korzystalam z punktu przy emilii plater i pan byl ok, zrobili co trzeba, ale nie wiem jak to cenowo wyglada, teraz kolezanka za kabel z pedalem zaplacila 150 zl wydaje mi sie ze to duzo dosc. a na allegro ie sprawdzalam. wiem tez ze sa 2 punkty na targowej i tam chodzi jedna moja znajoma i nie narzeka, mowila ze sa solidni, ale dla mnie to za daleko, no i czasowo nie wyrobie bo tam do 17.
Stara Gwardia
Ja byłam w serwisie autoryzowanym, jedyny w Warszawie zresztą serwis Łucznika jest na Wysockiego 20 - po drugiej stronie Wisły - na wysokości mostu Grota Roweckiego niedaleko od metra Marymont.
Musisz zadzwonić i zapytać ile to będzie kosztowało - moja maszyna była jeszcze na gwarancji więc nie orientuję się cenowo.
Pan był miłą osobą znająca się na maszynach, często naprawia stare łuczniki, miał też części. Ogólnie byłam pod dobrym wrażeniem
Witam serdecznie
A czy może ktoś mi pomóc w znalezieniu zaufanego serwisu w Olsztynie?
Mam starego Łucznika i potrzebuje reanimacji :)
/
poecilia

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.