Świeżynek
![]() |
|
Witajcie
![]() Jestem nowa tu jak i jestem swiezynkiem w kwestii szycia. Zaczelo sie od tego ze narzeczony kupil mi maszyne do szycia - wiec postanowilam sie nauczyc szyc. Mieszkam od niespelna roku w Calgary i mam problem ze slownictwem, wiec chcialam poszukac dobrej ksiazki po polsku, kliknelam w google i trafilam tu. Szukalam i szukalam (juz wiedzialam czego dzieki Waszym wpisom) i znalazlam ![]() Jakby ktos poszukiwal to tu jest link bezposredni do ksiazki: http://www.polbook.com/index.php?p=advanced_search&phrase=podrecznik+samodzielnego+szycia&skat=-1&stype=all ja kupilam wczoraj i czekam na listonosza ;D pozdrawiam i dziekuje ze jestescie - fajne to forum ![]() Jotka --- Ostatnio edytowane 2013-07-11 03:46:05 przez Panajota --- --- Ostatnio edytowane 2013-07-11 03:46:51 przez Panajota --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja bym polowała na allegro, te książki wciąż się pojawiają. Jak chciałam kupić swoją to przeleciało kilka, które uznałam za "za drogie" (chociaż teraz uważam że i tak warto :P) i kosztowały ok 30-50zł, a swoją znalazłam za 8zł w aukcji "kup teraz", więc da się
![]() Tak jak ktoś już pisał ustawcie sobie ściąganie rss z takim wynikiem wyszukiwania i jak tylko książka się pojawi na allegro to będziecie wiedzieć ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja swoją po długim oczekiwaniu kupiłam na allegro , chyba za 20zł ale warta jest każdej złotówki na nią wydaną , jest idealna !!! Mozna się z niej wiele nauczyć , ja ciagle do niej powracam . Szkoda ,że nie wznowią tej pozycji. Ksiażek o szyciu , dobrych jest bardzo mało , na allegro królują wydawanictwa z PRL-U.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Co to jest ściąganie rss?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jak to działa na tym portalu to nie wiem, ale generalnie rss pozwala na ściąganie/informowanie o zmianach na danej stronie www (ja wykorzystuje do tego program Thunderbird - i w ten sposób obserwuje ulubione blogi, tzn. za każdym razem jak jest nowy wpis to dostaję informację i mogę go podejrzeć albo wejść na stronę). Czasem występuje to pod nazwą Atom. Wydaje mi się, że można też dostawać powiadomienia na maila. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Potrzebuję czegoś takiego. Dziękuję.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tak - to jest jak dostawanie maili z informacją o nowych postach / aukcjach itd
![]() Potrzebujemy czytnik rss - ja korzystam z przeglądarki opera, która ma wbudowane sprawdzanie poczty i rss (chociaż teraz najnowsza wersja jest już przeglądarka i poczta osobno). Na allegro trzeba wyszukać to co nas interesuje i mamy z boku "dodaj do ulubionych zapytań", ale jak klikniemy strzałkę to się pojawi "dodaj kanał RSS", klikamy to, klikamy zasubskrybuj i już będziemy dostawać powiadomienia o nowych aukcjach ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Już się nauczyłam
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A czy można za jednym zamachem odświeżyć wszystkie kanały informacyjne? Każdy muszę odświeżać z osobna. Mam Explorera.
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Nie wiem, jak to tam jest w Explorerze, ale zainstaluj sobie Firefoxa i będziesz miała naprawdę elastyczną regulację, co ma się kiedy odświeżać itd... Można go spersonalizować dla siebie w każdym niemal szczególe.
Jest bez porównania wygodniejszy i bogatszy. I też za darmo! ![]() Zbych ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.