Wersja do druku

Świeżynek
:):):)Witam
jestem tu nowa i nie mam nic wspólnego z krawiectwem, ale mam prośbę do osób które są mądre w tym temacie hehe :)
otoż za niedługo wychodzę za mąż i w końcu znalazlam wymarzoną suknie ale jest problem :(( tak mi przynajmniej mowia) sukienka owa ma dekolt w krztałcie łódki i opada na ramiona ... duzo ludzi mi mówi ze beda mi one przeszkadzac w tańcu i wogóle może poradzicie mi tutaj co moja ewentualna krawcowa może mi zrobic z tymi ramkami bo zalezy mi na tej sukience i na właśnie tym kroju jak mam zmodyfikowac te ramionka zeby tam były ale były bardziej elastyczne i poddawały sie w ruchu ... żeby po prostu mi nie przeszkadzały załączam zdjęcie mojej sukienki i bardzo bardzoprosze o pomoc !!!!!
dziekuję wszystkim z góry :)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Witaj,moja droga myślę,że jeśli te ramionka będą zrobione z koronki,która ma lycrę to nie będziesz miała problemu w tańcu ze swobodą ruchu.Można też zmodyfikować krój tak aby ramionka sukienki przechodziły bardziej na kości ramienia,a nie przez rękę ,wtedy nie blokują.Życzę powodzenia oraz dużo szczęścia na nowej drodze życia:D:D.Dodam jeszcze ,że sukienka prześliczna.

--- Ostatnio edytowane 2010-07-09 11:10:31 przez honia ---
Administrator
Piękna sukienka :)
Ekspertem w dziedzinie szycia ale napisze co wiem. Kiedyś kupiłam sukienkę ślubną w lumpeksie (nie wiem po co ale mnie zauroczyła i była tania) i miała właśnie takie opuszczane ramionka czyli dekolt "łódka". Ona miała wszyte takie gumeczki pod materiałem (jakby dodatkowe ramiączka), które trzymały te opadające rękawki na swoim miejscu, koronka faktycznie elastyczna wiec wszystko się dobrze trzymało. Tyle wiem to piszę :D

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
Dziękuję Wam kochane bardzo ... przyznam że tez myślałam o gumeczkach ale nie wiedziałam czy by to wyszło i czy ide w dobrym kierunku :) bo pomyślałam ze może by sie pomarszczylo za bardzo ale teraz wiem co mam podpowiedzieć w razie czego mojej pani krawiec :):)elastyczna koronka to tez super pomysł :) bo gdyby ta sukienka miala ramiączka to by straciła swoj cały urok nie uwazacie??
jeszcze raz dziękuję :):D:angel::D:D:D:D
Administrator
Taak straciłaby urok z doszytymi ramiączkami :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
Jeszcze raz dziękuję za wspaniałe pomysły :):) jeżeli jeszcze ktoś ma inne wizje to zapraszam do podzielenia sie nimi im wiecej głów i pomyslów tym lepiej hehe :):):angel:

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.