Świeżynek
![]() |
|
![]() ![]() ![]() jestem tu nowa i nie mam nic wspólnego z krawiectwem, ale mam prośbę do osób które są mądre w tym temacie hehe ![]() otoż za niedługo wychodzę za mąż i w końcu znalazlam wymarzoną suknie ale jest problem ![]() dziekuję wszystkim z góry ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj,moja droga myślę,że jeśli te ramionka będą zrobione z koronki,która ma lycrę to nie będziesz miała problemu w tańcu ze swobodą ruchu.Można też zmodyfikować krój tak aby ramionka sukienki przechodziły bardziej na kości ramienia,a nie przez rękę ,wtedy nie blokują.Życzę powodzenia oraz dużo szczęścia na nowej drodze życia
![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2010-07-09 11:10:31 przez honia --- |
|
Administrator
![]() |
|
Piękna sukienka ![]() Ekspertem w dziedzinie szycia ale napisze co wiem. Kiedyś kupiłam sukienkę ślubną w lumpeksie (nie wiem po co ale mnie zauroczyła i była tania) i miała właśnie takie opuszczane ramionka czyli dekolt "łódka". Ona miała wszyte takie gumeczki pod materiałem (jakby dodatkowe ramiączka), które trzymały te opadające rękawki na swoim miejscu, koronka faktycznie elastyczna wiec wszystko się dobrze trzymało. Tyle wiem to piszę ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję Wam kochane bardzo ... przyznam że tez myślałam o gumeczkach ale nie wiedziałam czy by to wyszło i czy ide w dobrym kierunku
![]() ![]() ![]() ![]() jeszcze raz dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Taak straciłaby urok z doszytymi ramiączkami ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Jeszcze raz dziękuję za wspaniałe pomysły
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.