Niespodzianka
![]() |
|
Witajcie
Marzy Ci się coś uszyć? A nie masz pojęcia jak się do tego zabrać? Tą metodą można kopiować dowolny gotowy wyrób i nie tylko. Można również tą folią kopiować wykroje z Burdy lub innych czasopism. Tylko najpierw musisz postarać się o: -folię - markera -nożyczki -i chęci Folię upinasz szpilkami na gotowym wyrobie i kreślisz w miejscu szwów. Następnie dodajesz zapas na szwy i wycinasz. Całą bryłę(żakiet,spodnie itp) upinasz po kolei a to: - przód -jeśli jest pocięty,to każdy jego element -tył,rękaw, kołnierz/stójkę -oczywiście też odszycia(bezeca,klapy) i podszewkę Mam nadzieję,że ułatwiłem Wam życie-szycie. ![]() Pozdrawiam Artur ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Arturze gdzie kupic taka folie? najlepiej duza rolke? i jak to cenowo mniej wiecej wyglada? jest wygodniejsze niz papier?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Folie pewnie w ogrodniczym się dostanie...
Pomysł świetny, ja się męczyłem ze szpilkami i papierem, ale on nie zawsze chciał współpracować. A folią łatwiej opleść daną rzecz, szczególnie tylną nogawkę spodni ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Mój blog o zmaganiach z maszyną do szycia http://bartasde.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Pomysł niesamowity, do zapamiętania ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
w castoramie brak takiej folii z rolki, kupilam wiec malarska
![]() |
|
Niespodzianka
![]() |
|
Kwiatuszku ![]() kupuję worki na odzież ![]() ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
o no widzisz juz cos konkretniej : )
ja sprawdze jak mi sie ta folia malarska bedzie sprawowala ![]() |
|
Niespodzianka
![]() |
|
Kwiatuszku ![]() ![]() Całe życie człek się uczy-nie? ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
O kurcze, uczy sie uczy a jak!!!
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajne, często odrysowuję ze starych ciuchów, to najfajniejszy sposób żeby uszyć coś co jest wypróbowane i ładnie leży...
Z tą folią będzie wygodniej Artur, professional! ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.