Wersja do druku

2 strony: < 1 2

Świeżynek
Dzwony które chce przerobić mają jak dla mnie za długie nogawki własnie o te 6-8 cm wiec myślę, że takiego efektu o którym Pani wspomina nie będzie
Administrator
Ale ta fałda nad ściągaczem ma być w tych spodniach... Nogawki mają układać się w takie "bombki". Teraz pytanie czy te bombki mają być większe czy mniejsze.

* Susanna szyje - mój blog :)

Mistrzyni Krawiectwa
Zepnij na sobie dół spodni np. gumką do włosów czy zwiąż sznurówkami - wtedy się okaże, czy długość jest wystarczająca ;-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
super pomysł:)
Stara Gwardia
Jeśli spodnie są wystarczająco długie, aby utworzyć ściągacz można podszyć spód spodni jakąś cieńszą tkaniną na szerokość ściągacza, w którym odszyjesz tunele na gumki dla uzyskania zamierzonego efektu. Wpuścisz w nie wąskie gumki i już. Cienkie gumki w szpulce mogą też być rozwiązaniem, tylko sposób jaki opisałam może być mniej skomplikowany.

--- Ostatnio edytowane 2012-06-13 14:23:26 przez jolka68 ---
Świeżynek
czyli sposób jaki sobie wymysliłam na początku, nie ukrywam, że dla mnie chyba najbardziej prosty:) mam nadzieję, że mi to wyjdzie... W razie ,,W" zawsze można odpruć:D
Stara Gwardia
Ściągacz nie za gruby, możesz sobie przy tym wybrać jakieś kolorowe płócienko(tak więc i efekt ciekawy) - powinien wyjść ( nie ma co w tym zepsuć)
Świeżynek
wezmę kawałek koszuli w krate mojego Męża:) materiał jest cienki. Zrobie 3 tuneliki w sumie moze to zajmie około 3 cm... Jak sie uda porobię zdjęcia i tu zamieszcze:)

2 strony: < 1 2

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.