Wersja do druku

Stara Gwardia
Kochani to znowu ja :-).

W załączniku ponownie moje dzieło z painta ;-). Ale do rzeczy:

Mam problem bardzo poważny, ale dla niektórych z was to chleb powszedni. Na obrazku numer jeden są pokazane legginsy. Obcięłam nogawki zgodnie z czerwonymi liniami, oraz pas, zgodnie z czerwoną linią.

Chciałabym przyszyć (to się chyba tak nazywa) LAMÓWKĘ na dolnych nogawkach, oraz w pasie, ale tak, żeby ona była zawinięta też pod spodem, tak aby obcięte krawędzie legginsów znajdowały się w środku złożonego na pół niebieskiego materiału.

Czyli mam pas niebieskiego materiału, złożony wzdłuż na pół i zaprasowany. "Nakładam" ten pasek jakby na dół nogawki i... CO DALEJ? Jak zawinę brzeg pod spód z zewnętrznej strony spodenek, i z wewnętrznej to na pewno zszyje się to nierówno, czy może tak to właśnie trzeba zrobić? I co gdy pasek w pewnym momencie złączy się ze swoim drugim końcem?

Błagam pomóżcie :-*
No i nie śmiejcie się - ja na prawdę nie wiem jak to zrobić... ;-)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Administrator

* Susanna szyje - mój blog :)

Stały Bywalec
A tak się zastanawiałam ,jak to ugryźć :-)
Stara Gwardia
DZIĘUJĘ! Ja chciałam złożyć materiał na pół, do twgo brzegi do środka i na raz przyszywać obie strony, no ale wtedy z zewnątrz by było widać szew. A tak to jest klasa :-). Dzięki jeszcze raz ;-*
Stara Gwardia
A tam wstyd. Też nie umiem lamówek i nie znoszę nawet próbować. Raz zepsułam i sie zneichęciłam.
Administrator
Ja uwielbiam... najbardziej wszywać lamówkę bawełnianą :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.